zgon

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

zgon

Post autor: GOPSŚwiadczenia37 »

dłużnik alimentacyjny zmarł a wierzycielka nie pobiera już świadczenia z FA, tytuły wykonawcze w Urzędzie Skarbowym są za okresy od 2008 roku, jak dalej postapić w takim przypaku ? napisać do US o wycofanie wszystkich TW czy tylko ostatni i umorzyc każde postepowanie od kiedy wierzycielka bierze FA czy tylko ostatni no i co z komornikiem ?
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zgon

?
agator

Post autor: agator »

Nalezy powiadomić zarówno Urząd Skarbowy jak i komornika sądowego. TE zobowiązania nie przechodza na spadkobierców.US i komornik umorzą swoje postępowanie
anetag
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: anetag »

ja ostatnio napisałam pismo do us i xero aktu zgonu dołączyłam oni sami sobie resztę poumarzali
ODA

Post autor: ODA »

tylko informujemy US i Komornika o fakcie, a oni zapewne już robią swoje. Zgodnie z ustawą o FA wygaszamy również należności - zgodnie z art. 28 ust. 3
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ale trzeba pisac zeby umorzyli TW taki i taki? tzn. wypisać wszystkie TW ktore sa w urzędzie ?
GOPSŚwiadczenia37
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

?
ODPOWIEDZ