doczytałem i zdania nie zmieniam
Jeżeli dłużnik zmarł i nie było wypłaty z FA to nie ma prawa już do FA za ten miesiąc.
Sprawdzałem w SKO - mają u mnie identyczne zdanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
dopiero co dostałam odpowiedx z ministerstwa. cytuję" świadczenia z FA są świadczeniami niepodzielnymi, co oznacza, żę jeśli w danym miesiącu strona była do nich uprawniona choć jeden dzień, to świadczenia za dany miesiąc przysługują w pełnej miesięcznej wysokości " podpisał Wardach
zgadzam się. świadczenia są niepodzielne a to nie jest kasa dla tego dłużnika tylko dla dziecka, więc dlaczego nie wypłacić. mieliśmy taką sytuację w grudniu i wypłaciłyśmy FA za grudzień a dodatkowo wierzycielka złożyła wniosek o samotne i jeszcze dostała samotne za grudzień.
w tej samej odpowiedzi od Wardacha jest napisane, że samotne za ten miesiąc nie przysługuje, gdyż było zasądzone świadczenie alimentacyjne za ten miesiąc ( zgadzam się z nim art. 11a )
a ja byłam na szkoleniu z P. Tomaszem i twierdził, że się należy i to i to ... i ja się z tym zgadzam bo na podst. czego odmówisz samotnego ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes