zgon dzień przed wypłata a posżło na konto

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
aGNES89

zgon dzień przed wypłata a posżło na konto

Post autor: aGNES89 »

witam mam problem, 24 na konto bankowe poszedl zasilek staly, po poludniu dowiedzielismy się, że osoba zmarła 23.09. Czy mozemy napisac do banku jakies pismo ozwrot co wogole powinismy zrobic? dodam tylko ze zajmuje sie swiadczeniami rodzinnymi i niemam kompletnie pojecia o tym jak to dziala w pomocy społecznej. prosze o pomoc
wero

Re: zgon dzień przed wypłata a posżło na konto

Post autor: wero »

działa podobnie, jak w św.rodz.,ale od niedawna gorzej.tzn.jeżeli nikt tego zasiłku nie wziął to piszesz do banku i zgodnie z prawem bankowym zwracają wam, jezeli ktoś wziął to tylko przez prokuraturę bo bank wam nie wskaże kto wział( w rodzinnych teraz już muszą wskazać i ścigacie tego co faktycznie wziął)
aGNES89

Post autor: aGNES89 »

no ja napisałam o zwrot z. piel i powołałam sie na art 30a naszej ustawy o rodzinnym a w przypadku z.stalego na co sie powolac?
dak

Post autor: dak »

Art 104 ust 1, i ust 8 Ustawy o pomocy społecznej
Hela111

Post autor: Hela111 »

przeczytaj sobie artykuł na stronie https://www.prawnikwpomocyspolecznej.pl/ ... cznej.html może coś ten artykuł pomoże.
ODPOWIEDZ