Zgon wnioskodawcy

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
agooo

Zgon wnioskodawcy

Post autor: agooo »

Hej mam pytanie :) zmarł mi wnioskodawca stypendnium to co teraz? :(
jesień 2015

Re: Zgon wnioskodawcy

Post autor: jesień 2015 »

ja też mam taki sam problem - nikt nie miał takiego przypadku?
mago65

Post autor: mago65 »

U mnie dziewczyna jest już pełnoletnia, więc wzięłam oświadczenie, aby wniosek złożony przez matkę traktować jako jej i rozpatrywać go nadal.
Lucille

Post autor: Lucille »

Miałam taką sytuację 2 lata temu. Zmarła wnioskodawczyni, ojciec przyniósł akt zgonu wpięłam go do akt i tyle - tak mi sugerował radca. Dodam że decyzje miałam wydane na okres wrzesień-grudzień a dziewczyna zmarła na początku stycznia
jesień 2015

Post autor: jesień 2015 »

byłam wczoraj na szkoleniu i zapytałam szkolącego co zrobić w takiej sytuacji, więc może być tak jak pisała wyżej Lucille, może być też tak,że druga strona czyli żyjący współmałżonek składa wniosek o zasiłek szkolny, a jeśli został przekroczony dwumiesięczny termin za złożenie wniosku o zasiłek szkolny, to może złożyć wniosek o stypendium z umotywowaniem dlaczego składa po terminie, zgon poprzedniego wnioskodawcy jest przesłanką do złożenia wniosku po terminie
ODPOWIEDZ