ziemię ma osoba wymagająca opieki - Świadczenia rodzinne

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 10 lut 2016, 13:41

O! prawda w oczy kole, rzeczowe wytłumaczenie problemu, które moze sie przydac niejednemu pracownikowi ops.
Ty ze swoimi szczekami bardziej zaśmiecasz to forum. I nie ma żadnej gwarancji, ze ty jestes jakimkolwiek pracownikiem ops. A po rzucaniu sie , mozna podejrzewać, ze możesz być takim naciągaczem, który oczekuje, żeby do juz odziedziczonego pola jeszcze mu odjąć sądowe udziały od spadku i dopiero z tak pomniejszonej wielkości liczyc dochody.
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 11:52

Po co się pienicie..... złość piękności szkodzi. :lol: :lol: :lol:
Ja to rozumiem tak:małżeństwo ma 2 ha ziemi (współwłasność po połowie)
Po śmierci męża wygląda to tak:
-1ha-jest cały czas tylko żony
-1 ha- po zmarłym- dziedziczą w równych częściach-1/3 żona
-1/3 dziecko
-1/3 dziecko
~o~

Napisano: 12 lut 2016, 12:31

Ja tam sie nie pienię chyba, że gościu.
I udziały w samej dziedziczonej ziemi wynoszą tak jak piszesz, ale do całości gruntu ulegają zmianie i nie będzie to już 1/3, ani dla matki ani dla dzieci.
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 12:46

:?: :?: :?:
zgaga zluzuj. Coś Ci się poplątało. 2ha to jest 2ha. Tak samo jak 10ha to 10ha. Tego nie da się rozciągnąć.
Może Tobie chodzi o podział spadku, który w tym przypadku należy zrobić notarialnie po otrzymaniu z Sądu orzeczenia o nabyciu spadku.
P.S. To tak na marginesie, bo nie jest to miejsce od wyjaśniania i rozstrzygania takich spraw.
ramonka

Napisano: 12 lut 2016, 14:07

Alez mnie się nic nie poplątało. Nigdzie nie twierdze, że 2ha, to nie 2ha.
Ty raczej nie rozumiesz o czym się pisze. I nie dochodzi do ciebie, ze przy dziedziczeniu części współwłasności udziały ze spadku nie pokrywają sie z udziałmi z całości ziemi. Mają one zastosowanie tylko do połowy ziemi.
A sam podział spadku nie ma nic do tego.
Te udziały do całosci ziemi na podstawie postanowienia o spadku wylicza geodezja i w oparciu o nie przychodzą nakazy płatnicze.
zgaga

Napisano: 12 lut 2016, 14:32

Ty rzeczywiście potrzebujesz szybkiej pomocy. Jak rozmienisz 100zł. to bedziesz miał(a) 150zł.???
Nie odpowiadaj. Znam odpowiedzi. Kropka.
Gość

Napisano: 12 lut 2016, 14:54

Ja sie mogę załozyc, ze nie rozumiesz
A jak bys rozumial to bys wiedział, że gosciu z pierwszego posta miał już w nakazie płatniczym uwzglednione udziały ze spadku. Ojciec był samoistnym właścicielem 6ha ziemi, która została podzielona na żonę i dwoje dzieci po 2ha, czyli po 1/3 dla każdego. I to postanowienie o spadku juz do niczego nie było potrzebne.
I teraz jeśli te 6ha było by współwłasnoscią, przy dziedziczeniu po 1/3 matka staje sie współwłaścicielm 2/3 całości , a dwoje dzieci po 1/6 całości.
I teraz zrób obliczenie i w skaż gdzie mnożę tę ziemię.
zgaga

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x