ale u mnie jest sytuacja ze kobieta miała do wypłaty ogólną sumę przysługujących świadczeń w wysokość zasiłek rodzinny do 18 Dodaj do słownika na rozpoczęcie roku a na córkę zasiłek rodzinny 18-24lat+dodoatek na rozpoczęcie roku +dojazdy. I teraz suma tych zasiłków i dostatków pomniejszona o różnice była wypłacana. Teraz od marca uchylenie na córkę i komputer dalej przyznaje na syna tak jak było wcześniej wypłacane czyli 116,47. Wiem że przeliczając na syna 124
8,33=132,33 pomniejszone o 39,93(różnica) daje 92,40. Ale pewna cześć dodatku na rozpoczęcie roku została już wypłacona jak to ogarnać????
zł za zł a uchylenie
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zł za zł a uchylenie
nie wiem co i jak przelicza wam system ale od marca musisz ustalic ile po zmianie przysluguje swiadczen i to co przysluguje pomniejszyc o przekroczenie, czyli jesli od marca przysluguje 124 + 8,33=132,33 - 39,93 to do wyplaty od marca wychodzi 92,40 i to jest ok, tyle ma dostawac
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zł za zł a uchylenie
inna sprawa, ze skoro to starsze dziecko zrezygnowala z nauki a wyliczajac kwote przyslugujacych swiadczen bralas pod uwage rozpoczecie roku szkolnego i czesc dodatku z tego tytulu na starsze dziecko zostala wyplacona - to jest to juz kwestia nienaleznie pobranych swiadczen raczej
Oprócz zł za zł a uchylenie - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
urlop wychowawczy dla osoby uczącej się
zasiłek pielegnacyjny matki a koordynacja
Mam pozostawić wniosek bez rozpatrzenia czy wydać decyzję od
ustalenie ojcostwa
czy brać rentę do dochodu
Zwolnienie lekarskie. Przerwany wychowawczy. Uzysk?
świadczenie pielęgnacyjne. Dwa przypadki
Składki płacone do zus
Świadczenie rodzicielskie
świadczenie pielegnacyjne
DZ.U.2015,poz.1238
bony a świadectwo pracy
Zgodność kserokopii z oryginałem dla instytucji zewnętrznych
nienależnie pobrane. czy moge potrącic?
dziwna decyzja ROPSu
zgon dziecka