To teraz takie pytanie jak rozkminic kwoty składowe zasiłków. Nie ma problemu z łączna kwota do wypłaty w wyniku różnicy. Ale program ładnie to rozbija ale w jaki sposób chodzi mi o kwoty co do grosza czasami kwotę u jednego a drugiego dziecka w tej samej rodzinie różniy się o grosz przy tym samym zasiłku. A jak jest z tym rozpoczęciem jeżeli 8.33 wychodzi miesięcznie a program dał do wypłaty. 5ZL Z GROSZAMI Z CZEGO TO WYNIKA
a jak jest w przypadku dodatków z tytułu zamieszkania i dojazdów?? Program powinien mnożyć przez ilość miesięcy w których dodatek przysługuje i dzielić na 12 miesięcy. Natomiast u nas omija miesiące lipiec i sierpień i łączna kwota jest zawsze pomniejszona przez te dwa miesiące. Też tak macie???
Dojazd na wakacje nie przysługuje więc dlatego. Do Tom u mnie przełożony każe mi wpisywać w sentencji te rozbicia a ludzie żądają pytania skąd tak a nie inaczej no i kombinuje że różnica jest ważna ale mam delikwenta przed którym ręce mi opadają i każe sobie to wytlumaczyc
Dodatek za dojazdy nie przysługuje w lipcu i sierpniu, ale w zł za zł przyznajemy nie dodatek a łączną kwotę. Tak jak w przypadku dodatku z tyt. rozpoczęcia roku szkolnego przyznajemy po 8,33 zł co miesiąc bo dzielimy kwotę na 12 m-cy, tak też dojazdy liczymy 69,00 zł x 10 m-cy / 12 m-cy. Przez 12 m-cy powinniśmy mieć jednakową kwotę. Po to dzielimy na 12 m-cy a nie przez ilość m-cy pobieranych jak w przypadku ZR czy innych dodatków.