Witam mam pytanie. Czy jak składają wnioski np. na pieluchomajtki to bierzecie 4 i 5 stronę zlecenia czy wszystkie 5 stron? Drugie pytanie o co chodzi na fakturze z rozliczeniem dla opieki społecznej?
Ja biorę strony 1-3 tylko jeśli nie mam a jak zostanie wystawione np. na rok to przy pierwszym wniosku biorę te 1-3, a jak osoba będzie składać co miesiąc to przy następnych wnioskach biorę 4-5 przez ten rok ważności zlecenia. po co mi w teczkach 12 razy strony 1-3, teczki są grube i bez tego. Drugiego pytania trochę nie rozumiem.
drugie pytanie dotyczy osób umieszczonych w DPS. Z ustawy o pomocy społecznej DPSy są zobowiązane do zapłacenia do limitu ceny, np.pieluchomajtki limit 90 zł
NFZ 63 zł, a DPS (inny zapis pomoc społeczna) 27, powyżej można ubiegać się ze środków PFRON. Aparat słuchowy limit NFZ 1000, NFZ 700 zł, DPS (pomoc społeczna) 300, do pozostałej kwoty można ubiegać się ze środków PFRON itd.
A wiecie co, jeszcze jedno pytanie mam, bo już kompletnie nie kumam tych dziwnych zleceń. Jeżeli osoba ubiega się co miesiąc o dofinansowanie do zakupu pieluchomajtek i na przykład mam w zleceniu: pierwszy miesiąc zaopatrzenia comiesięcznego : 08-2021, a liczba miesięcy zaopatrzenia comiesięcznego 12: od 1-12 to we wrześniu i do końca roku to zlecenie jest ważne? Może banalne pytanie, ale już całkowicie zdurniałam z tymi zleceniami....
Zajmuję się: Dział rehabilitacji społecznej osób niepełnosprawnych - sprzęt rehabilitacyjny, przedmioty ortopedyczne i środki pomocnicze, Aktywny Samorząd