złotówka za złotówkę a dodatki - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 13 mar 2019, 11:49

Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 13 mar 2019, 12:04

no cóż Gopsgops2017 nic Ci chyba innego nie pozostaje jak po prostu rzucić monetą :)
jak sama widzisz jedni wypłacają te zaległe dodatki, inni nie i każdy uważa, że robi dobrze :)
ja tam pozostaje przy swoim - przy zł za zł wypłacamy łączną kwotę przysługujących świadczeń bo nikt chyba nie przyzna rodzinnego w kwocie 99,99zł
jak wypłacamy w pełnych kwotach to jak dla mnie, świadczenia powinny być przyznane w wysokości określonej w rozporządzeniu, w którym niestety wysokość dodatków też jest określona
i jakoś średnio w decyzji widzę rrsz w wysokości jak np. podaje oncek124 29,31zł
no a właśnie - a jak wygląda takie uzasadnienie w decyzji, dlaczego taka a nie inna wysokość tego wyrównania?
FX
Stażysta
Od: 26 lis 2006, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2019, 12:10

może opinia z ministerstwa coś pomoże
ale z niej to tak trochę wynika, że trzeba chyba wyrównać, ale w sumie to oni nie do końca wiedzą bo się tym nie zajmują i nie są od interpretacji przepisów, które tworzą i w sumie to róbta co chceta :)
FX
Stażysta
Od: 26 lis 2006, 11:40
Zajmuję się:

Napisano: 14 mar 2019, 11:21

też mam z tym problem bo mam dod z tyt urodzenia (dziecko już ukończyło rok a wniosek z listopada 2018) i rr. Program sygnity przyznaje mi urodzenie w postaci różnicy pomiędzy 1000 a tym co wypłacone natomiast rr przyznaje w całości z tym że w pierwotnej dec zł za rr nie było ujęte i nie wiem czy to tak zostawić
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x