złotówka za złotówkę a dodatki
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: złotówka za złotówkę a dodatki
no cóż Gopsgops2017 nic Ci chyba innego nie pozostaje jak po prostu rzucić monetą 
jak sama widzisz jedni wypłacają te zaległe dodatki, inni nie i każdy uważa, że robi dobrze
ja tam pozostaje przy swoim - przy zł za zł wypłacamy łączną kwotę przysługujących świadczeń bo nikt chyba nie przyzna rodzinnego w kwocie 99,99zł
jak wypłacamy w pełnych kwotach to jak dla mnie, świadczenia powinny być przyznane w wysokości określonej w rozporządzeniu, w którym niestety wysokość dodatków też jest określona
i jakoś średnio w decyzji widzę rrsz w wysokości jak np. podaje oncek124 29,31zł
no a właśnie - a jak wygląda takie uzasadnienie w decyzji, dlaczego taka a nie inna wysokość tego wyrównania?

jak sama widzisz jedni wypłacają te zaległe dodatki, inni nie i każdy uważa, że robi dobrze

ja tam pozostaje przy swoim - przy zł za zł wypłacamy łączną kwotę przysługujących świadczeń bo nikt chyba nie przyzna rodzinnego w kwocie 99,99zł
jak wypłacamy w pełnych kwotach to jak dla mnie, świadczenia powinny być przyznane w wysokości określonej w rozporządzeniu, w którym niestety wysokość dodatków też jest określona
i jakoś średnio w decyzji widzę rrsz w wysokości jak np. podaje oncek124 29,31zł
no a właśnie - a jak wygląda takie uzasadnienie w decyzji, dlaczego taka a nie inna wysokość tego wyrównania?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
może opinia z ministerstwa coś pomoże
ale z niej to tak trochę wynika, że trzeba chyba wyrównać, ale w sumie to oni nie do końca wiedzą bo się tym nie zajmują i nie są od interpretacji przepisów, które tworzą i w sumie to róbta co chceta
ale z niej to tak trochę wynika, że trzeba chyba wyrównać, ale w sumie to oni nie do końca wiedzą bo się tym nie zajmują i nie są od interpretacji przepisów, które tworzą i w sumie to róbta co chceta

- Marcelino
- Starszy referent
- Zajmuję się: sr/sw
- Kontakt:
też mam z tym problem bo mam dod z tyt urodzenia (dziecko już ukończyło rok a wniosek z listopada 2018) i rr. Program sygnity przyznaje mi urodzenie w postaci różnicy pomiędzy 1000 a tym co wypłacone natomiast rr przyznaje w całości z tym że w pierwotnej dec zł za rr nie było ujęte i nie wiem czy to tak zostawić
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Oprócz złotówka za złotówkę a dodatki - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
dec. uchylająca zasiłek pielęgancyjny/ dodatek z ZUS
utrata dochodu kiedy przyznać świadczenia
Dodatek samotne wychowanie a kolejne orzeczenie o niepełnosp
dzieci w rodzinie zastepczej- czy świadczenie rodzicielskie
przeliczenie okresów składkowych i nieskładkowych
Świadczenie pielęgnacyjne dla osoby niepełnosprawnej?
SYGNITY - utrata dochodu i weryfikacja 3 m-ce
Pełnoletnie dziecko zasadzone alimenty od obojga rodziców al
od kiedy przyznać rodzinne samotnej matce
wyrównanie zasiłku wstecz do pełnych kwot?
zasiłek pielęgnacyjny- 30 lat ubezwłasnowolniona
Jak rozubudowane macie metryczki?
zwrot nienależnie pobrane świadczenie ile lat może żądać OPS
art. 5 ust. 4c UoSR za który mc uzysk???
Exmoon - orzeczenia o niepełnosprawności
Łączenie okresów składkowych krus i zus do świadczeń opiekuń