złotówka za złotówkę wchodzi czy proszę oświećcie mnie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 23 cze 2015, 11:28

czy to jest już zatwierdzone i ma wejść od stycznia 2016 r. :oops:
anka2

Napisano: 23 cze 2015, 11:33

sejm przyjął, senat przyjął, prezydent jeszcze nie podpisał, więc jeszcze nie jest opublikowane,
ale zapewne lada dzień to się stanie :)
a-druga

Napisano: 23 cze 2015, 12:18

dziękuję ;)
anka2

Napisano: 11 sty 2016, 12:15

a ja mam takie pytanie czy ta zasada obowiązuję tylko osoby które już pobierają zasiłki rodzinne lub pobierały w poprzednim okresie zasiłkowym albo tylko tych które dostały decyzje odmowne(??????), czy jednak obowiązuje ona też nowych wnioskodawców???? byłąm dziś w swoim mgops i Panie tam jeszcze nic nie wiedzą na ten temat, dopiero jadą na szkolenie w przyszłym tygodniu(?????????!!!!!!!!!!!!!!)

:cry: :?: :!:
nie alutka

Napisano: 11 sty 2016, 12:27

każdego obowiązują, to przepis dla wszystkich. Po prostu od 1 stycznia zmieniły się nieco zasady ustalania wysokości świadczeń ;)
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 11 sty 2016, 12:32

Tom. pisze:każdego obowiązują, to przepis dla wszystkich. Po prostu od 1 stycznia zmieniły się nieco zasady ustalania wysokości świadczeń ;)

oby było tak jak pani pisze ponieważ ja w 2013 straciłam prawo do zasiłku rodzinnego i od tej pory nie składałam wniosków bo gdy sama przeliczyłam sobie dochód to przektraczało mi zawsze o kilka zł :( a dziś byłam w mgops i Pani mi powiedziała że był gdzieś jakiś zapis że dotyczy tylko tych którzy pobierali w poprzedzającym okresie zasiłkowym rodzinne i takiego zapisu nigdzie nie mogę znaleźć.....
nie alutka

Napisano: 11 sty 2016, 12:36

to źle robiłaś, sama sobie przeliczacjąc dochód. W naszej ustawie jest coś takiego jak dochód utracony (czyli możlowiśc nie brania danego dochodu pod uwagę oczywiście po spełnieniu określonych przepisami wymogów), na przyszłośc wniosek zawsze składać i czekać na decyzję, jeśli odmowna to można się odwołac. I zawsze trzeba informować czy ktoś podjął pracę, lub stracił pracę, bo to jest bardzo ważne.
kryśka

Napisano: 11 sty 2016, 12:49

kryśka pisze:to źle robiłaś, sama sobie przeliczacjąc dochód. W naszej ustawie jest coś takiego jak dochód utracony (czyli możlowiśc nie brania danego dochodu pod uwagę oczywiście po spełnieniu określonych przepisami wymogów), na przyszłośc wniosek zawsze składać i czekać na decyzję, jeśli odmowna to można się odwołac. I zawsze trzeba informować czy ktoś podjął pracę, lub stracił pracę, bo to jest bardzo ważne.
przeważnie było tak że szłam do mgops, przynosiłam wszystkie zaświadczenia o dochodach i one mi obliczały , zawsze mi przekraczało i nie składałam wniosku, masz Krysiu racje że trzeba było składać i mieć jakąkolwiek decyzje chociażby odmowną....!!!!!! stąd teraz moje obawy czy n apewno ja też mogę się zaliczyć do rodzinnego teraz bo przekracza mi o jedyne 9 zł dochód :(
nie alutka

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x