to jest ten typ pana ktpory pracowal legalnie zagranica, palcil podatki rozliczyl sie w polsce z us ale niestety nie ma zadnych na to dokumnetow- ja bez odpowiednich dokumnetow nie utracam a oswiadczenie to sobie moze napisacanetag pisze:a jakim cudem się rozliczył bez bez dokumentów?
amenElmer pisze:Aneta - jak składasz PIT rozliczeniowy w US to dołączasz do tego PITy?
Ja nie dołączam![]()
Facet osiągnął dochód - złożył PIT i tyle. Inne kraje nie są tak zbiurokratyzowane jak nasze.
Masterm po raz kolejny bym radził pracować na ustawie a nie na własnym widzimisie. Oświadczenie Pana jest wystarczającym dokumentem. Nigdzie w ustawie nie masz zapisu, że masz przedstawiać świadectwo pracy do utraty i obowiązkowo PIT. W tajemnicy ci zdradzę, że w niektórych państwach świadectwa pracy i pity nie są wydawane.
hehe no i umoczyles bo w ustawie tego nie ma , jesli juz to w rozporzadzeniu mądralo hehe , moje SKO uwaza ze oswiadczenie o ktorym piszesz nie jest dokumnetem poiwterdzajacym utrate dochodu (a to jest bardzooooooooo duze SKO ) wiec co mi zrobisz??Elmer pisze:Aneta - jak składasz PIT rozliczeniowy w US to dołączasz do tego PITy?
Ja nie dołączam![]()
Facet osiągnął dochód - złożył PIT i tyle. Inne kraje nie są tak zbiurokratyzowane jak nasze.
Masterm po raz kolejny bym radził pracować na ustawie a nie na własnym widzimisie. Oświadczenie Pana jest wystarczającym dokumentem. Nigdzie w ustawie nie masz zapisu, że masz przedstawiać świadectwo pracy do utraty i obowiązkowo PIT. W tajemnicy ci zdradzę, że w niektórych państwach świadectwa pracy i pity nie są wydawane.