złotówka za złotówkę wstecz

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
MarBa
Referent
Zajmuję się: SR, SW,DM
Kontakt:

złotówka za złotówkę wstecz

Post autor: MarBa »

Mam taką sytuacje..Pani pobierała świadczenia rodzinne w pełnej wysokości.Na koniec sierpnia 2017 okazało się ze w międzyczasie mąż podjął pracę i za okres od 02/2017 do 05/2017 powinna być wypłacana złotówka za złotówkę. Jak mam teraz ustalić ile w tym okresie powinno pójść świadczeń rodzinnych jako złotówka,głównie chodzi mi o to jak ustalić jaka powinna być wypłacona cząstka rozpoczęcia roku szkolnego żeby teraz móc wypłacić tylko tą różnice do 100zł.
Pomóżcie bo już nie mamy pomysłu jak to obliczyć....
Bea1
Referent
Zajmuję się: SR, FA
Kontakt:

Re: złotówka za złotówkę wstecz

Post autor: Bea1 »

też mam ten sam problem, chyba najprościej będzie zrobić wszystko w systemie wprowadzając dochód uzyskany i wtedy powinno się przeliczyć.ale uważasz że należy wypłacić różnice teraz? bo ja tez się zastanawiam ile teraz do wypłaty rozpoczęcia zrobić 100 czy różnicę.
MarBa
Referent
Zajmuję się: SR, SW,DM
Kontakt:

Post autor: MarBa »

my planujemy zrobić tylko tą różnice. Bez sensu wypłacać teraz całośc a później i tak będzie zwrot....
Awatar użytkownika
kalkulator
Referent
Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem
Kontakt:

Post autor: kalkulator »

Bodajże:

100 - 4 * 8,33 * kwota do wypłaty/kwota przed pomniejszeniem

Sprawdzę jeszcze w poniedziałek...
ODPOWIEDZ