I ja wiem, że jeden rabin mówi tak (czyli, że jak z innej decyzji był wypłacony RRS w mechanizmie złot za złot, to go już później nie liczymy), a drugi tak (czyli, że jednak liczymy RRS i dajemy miniratki), ale jak powinno być bardziej prawidłowo?

No tak, tylko ja mam decyzję "protezę" z urzędu, gdzie miesiąc temu były inne kwoty złotówki, a teraz wydam "normalną", gdzie będą inne. Co mam odpowiedzieć stronie gdy spyta dlaczego? System tak chciał?Tom. pisze: 30 sie 2024, 10:15 my lata temu podjęliśmy decyzję, że w złotówkę z systemu nie ingerujemy bo i tak system robi źle a żeby robić zgodnie z ustawą dobrze to kupa klikania i poprawiania
więc przyjmujemy bezkrytycznie to, co Sygnity wypluje
No tak, tylko, że mundry kompjuter liczy dobrze (bo wyliczenia dla przekroczonego kryterium, po wpisaniu z palucha pełnych kwot RRS są git), ale ponieważ poszła już miniratka z innej decyzji, to planu wypłat dla RRS już nie stworzy (miniratki RRS na zero), więc ... I teraz, możemy wklepać ten plan z palucha, ale cholera wie jak to będzie w sprawozdaniach, gdzie może być walidacja, że wypłaciliśmy RRS, podczas gdy się wg kompjutera nie należało. Ot, takie rozkminy dnia jak co dzieńTom. pisze: 30 sie 2024, 10:58 prawidłowo to do ustalania łącznej kwoty należnej używamy pełnyvh kwot ustawowych a nie pozycji z planu wypłat
jeden z głównych powodów dlatego postanowiliśmy w to nie ingerować
W sensie, że w sprawozdaniach? A jak przyznajesz taką złotówkę z RRS czy bez? Napisałem na HD, zobaczymy~o~ pisze: 30 sie 2024, 11:49 nie pracuję na sygnity ale u mnie walidacje w takich przypadkach nie wyskakują