Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg?
Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg?
Jestem ateistą. Zadaje to pytanie bardzo często swoim katolickim znajomym i zawsze mają problem z odpowiedzią.
Chcę poznać wasze zdanie:)
Chcę poznać wasze zdanie:)
Re: Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg?
Co z ciebie za ateista, jeśli się zastanawiasz co by zrobił Bóg? Spytaj Boga 

Mnie nie wypada. Nie jestem jego owieczką;)
Cóż owce wiedzą o myślach Pasterza? Niezbadane są wyroki boskie...
Oczywiście, jesteś tylko prowokatorem.
Odpowiedzią na twoje pytanie niech będzie to zdanie wypowiedziane przez Jezusa: kto się mnie wyprze przed ludźmi tego i ja wyprę się przed Ojcem moim.
Odpowiedzią na twoje pytanie niech będzie to zdanie wypowiedziane przez Jezusa: kto się mnie wyprze przed ludźmi tego i ja wyprę się przed Ojcem moim.
Znaczy Bóg woli tylko tych którzy katolikami są tylko z nazwy. Zachowanie i życie go nie obchodzi. Dobrze że nie wierzę w psychola.
Bóg wierzy w każdego człowieka ale to człowiek ma wolną wole i czas na wybór. Czytając twój wpis życzę ci aby dotknęły cię takie okoliczności, by twoje oczy przejrzały. Póki co jesteś strasznie podłym człowiekiem i nie wiem co na to Bóg ale ja nakopałabym ci do ciotowej du.py.
Adaś, skąd u Ciebie takie dylematy. Bóg kocha wszystkich bezwarunkowo. Taka jest odpowiedź. Nie wybiera pomiędzy ludźmi tak jak my to robimy. Daje szansę każdemu. I dlatego ta miłość i ta wiara jest taka piękna, bez względu na wszystko co zrobisz zawsze masz szanse powrotu. Człowiek nie potrafi tak bezwarunkowo kochać.
Czyj Bóg jest najprawdziwszy? Przypadkiem nie muzułmanów? Ich jest ze 2 miliardy, chrześcijan tylko pół. A może bogowie żółtków, czy Indyjczyków są najprawdziwsi? Ich jest najwięcej. A może bóg świadków jehowy jest najprawdziwszy?
Oprócz Zły katolik czy dobry ateista. Kogo wybrałby Bóg? - HYdE PaRK przeczytaj również:
Dlaczego Bóg im to robi?!
SZUKAM LUDZI Z DOBRYM SERCEM
pomoc finansowa
dofinansowanie mieszkań
Bardzo trafna diagnoza
moje współpracowniczki
W jaki sposób Natanek i Rydzyk służą Bogu?
Nowi władcy świata
Do Adama
Co chce uzyskać Adam zab raniając psioczyć?
kto mi to wytłumaczy?
Czujecie go?
Co chcą uzyskać osoby które non stop wklejają linki na fora i psioczą na rząd?
państwo prawa - śmiech na sali (sądowej też)
Ściągacie buty zimą po przyjściu do klienta?
manipulacje onetu