Zmarł ojciec pobierający fa na 2 małoletnich dzieci. Co teraz z tym robić. Co z wypłatami do września z fa. Sprawa w sądzie toczy się o to kto będzie opiekunem.
to robisz nieprawidłowo.
Z dwóch powodów:
1. jak brak strony to komu robisz decyzje:
2. osobą uprawnioną jest dziecko i ono jest wierzycielem a nie jej przedstawiciel ustawowy
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
decyzje robię a/a i dla komornika.
Wg zaswiadcen komornika wierzycielem jest matka. Dziecko to osoba uprawniona.
Decyzja jest na matkę, ona jest stroną, gdy ona umiera, nie mam komu wyplacić, dziecko nie moze samo pobierać.
Co do nieprawidłowości:
dwie kontrole, Wojewódzka i NIK - nikt mi niczego nie zarzucił.
"decyzje robię a/a i dla komornika".
A komornik lub Ośrodek jest stroną?
Art. 107. § 1. Decyzja powinna zawierać: oznaczenie organu administracji publicznej, datę wydania, OZNACZENIE STRONY lub stron, powołanie podstawy prawnej, rozstrzygnięcie, uzasadnienie faktyczne i prawne, pouczenie, czy i w jakim trybie służy od niej odwołanie, podpis z podaniem imienia i nazwiska oraz stanowiska służbowego osoby upoważnionej do wydania decyzji. Decyzja, w stosunku do której może być wniesione powództwo do sądu powszechnego lub skarga do sądu administracyjnego, powinna zawierać ponadto pouczenie o dopuszczalności wniesienia powództwa lub skargi.
"Wg zaswiadczeń komornika wierzycielem jest matka. Dziecko to osoba uprawniona".
A my przyznajemy FA osobie uprawnionej.
"Decyzja jest na matkę, ona jest stroną, gdy ona umiera, nie mam komu wyplacić, dziecko nie moze samo pobierać."
decyzja jest na stronę, strona umiera, nie masz komu wydać decyzji.
To, że nie masz komu wypłacać to się zgadza, dlatego z decyzją nic nie robisz, bo nie ma komu. czekasz na ustanowienie przedstawiciela.
"dwie kontrole, Wojewódzka i NIK - nikt mi niczego nie zarzucił".
Gratuluję
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
A o przedstawiciela to my występujemy do sądu na podstawie art. 34 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. - Kodeks postępowania administracyjnego (t.j.: Dz. U. z 2013 r. poz. 267 z późn. zm.), czy czekamy, aż sąd ustanowi ktoś z rodziny, bo sprawa jest już w toku?