zmiana decyzji
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
zmiana decyzji
chodzi o decyzję ...a właściwie tylko sposób wypłaty ryczałtu ...decyzja przyznana do 1 lutego 2022 do 31 lipca 2022. Ryczałt był wypłacany dla wnioskodawcy w kasie. Teraz Wnioskodawca złożył pismo o przekazywanie ryczałtu na konto zarządcy...Zmieniam decyzję na podst. art 155 kpa? właściwie kwota dodatku o okres przyznania jest ten sam...tylko zmiana wypłaty ryczałtu...czy inny artykuł? 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i wychowawcze
- Kontakt:
Re: zmiana decyzji
155 kpa za zgodą strony ( jeżeli wyraziła na to zgodę )
można uchylić lub zmienić decyzję.
-
- VIP
- Kontakt:
tak...wyraziła zgodę i podanie napisała strona :)tak myślałam dzięki za odpowiedzkasiunia27810 pisze: 28 mar 2022, 12:32 155 kpa za zgodą strony ( jeżeli wyraziła na to zgodę )
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Zmiana sposobu wypłaty nie powoduje zmiany decyzji. Wysyłasz pismo z informacją
-
- VIP
- Kontakt:
ale w decyzji mam zapis ze tyle...jest wyplacane zarządcy lokalu...a tyle...wnioskodawcy do reki...Maxima pisze: 29 mar 2022, 9:28 Zmiana sposobu wypłaty nie powoduje zmiany decyzji. Wysyłasz pismo z informacją
moze wiec trzeba zmienic w tym miejscu, ze kwote...wyplacamy zarzadcy lokalu

-
- VIP
- Kontakt:
Czyli że napisane jest to w sentencji ?:-) pisze: 29 mar 2022, 10:55ale w decyzji mam zapis ze tyle...jest wyplacane zarządcy lokalu...a tyle...wnioskodawcy do reki...Maxima pisze: 29 mar 2022, 9:28 Zmiana sposobu wypłaty nie powoduje zmiany decyzji. Wysyłasz pismo z informacją
moze wiec trzeba zmienic w tym miejscu, ze kwote...wyplacamy zarzadcy lokalu![]()
Własnie dlatego takie rzeczy jak sposob wypłaty należy pisać w uzasadnieniu ( na koncu, przed samym pouczeniem). Wtedy nie ma kłopotu ze zmianą decyzji. W sentencji pisę tylko ile i na jak długo przyznaję
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dm
- Kontakt:
mogłabyś wrzucić tu wzór twojej decyzji, albo na priv. Będę wdzięcznaMaxima pisze: 29 mar 2022, 11:49Czyli że napisane jest to w sentencji ?:-) pisze: 29 mar 2022, 10:55ale w decyzji mam zapis ze tyle...jest wyplacane zarządcy lokalu...a tyle...wnioskodawcy do reki...Maxima pisze: 29 mar 2022, 9:28 Zmiana sposobu wypłaty nie powoduje zmiany decyzji. Wysyłasz pismo z informacją
moze wiec trzeba zmienic w tym miejscu, ze kwote...wyplacamy zarzadcy lokalu![]()
Własnie dlatego takie rzeczy jak sposob wypłaty należy pisać w uzasadnieniu ( na koncu, przed samym pouczeniem). Wtedy nie ma kłopotu ze zmianą decyzji. W sentencji pisę tylko ile i na jak długo przyznaję

-
- VIP
- Kontakt:
ja nie widzę problemu by zmienić decyzję w miejscu wypłaty :)jedno zdanie zmienię i nic się nie stanie:)Knapa pisze: 29 mar 2022, 12:18mogłabyś wrzucić tu wzór twojej decyzji, albo na priv. Będę wdzięcznaMaxima pisze: 29 mar 2022, 11:49Czyli że napisane jest to w sentencji ?:-) pisze: 29 mar 2022, 10:55ale w decyzji mam zapis ze tyle...jest wyplacane zarządcy lokalu...a tyle...wnioskodawcy do reki...Maxima pisze: 29 mar 2022, 9:28 Zmiana sposobu wypłaty nie powoduje zmiany decyzji. Wysyłasz pismo z informacją
Własnie dlatego takie rzeczy jak sposob wypłaty należy pisać w uzasadnieniu ( na koncu, przed samym pouczeniem). Wtedy nie ma kłopotu ze zmianą decyzji. W sentencji pisę tylko ile i na jak długo przyznaję![]()
-
- VIP
- Kontakt:
Nie ma wyjścia za bardzo. Tylko, że nie jednym zdaniem.:-) pisze:ja nie widzę problemu by zmienić decyzję w miejscu wypłaty :)jedno zdanie zmienię i nic się nie stanie:)
Musisz zmienic decyzję w części dotyczącej sposobu wypłaty i napisać uzasadnienie.
A nie powielić ta samą decyzję i zmienić jedno zdanie. Bo tak to zabrzmiało
-
- VIP
- Kontakt:
oj...tak oczywiścieMaxima pisze: 29 mar 2022, 13:46Nie ma wyjścia za bardzo. Tylko, że nie jednym zdaniem.:-) pisze:ja nie widzę problemu by zmienić decyzję w miejscu wypłaty :)jedno zdanie zmienię i nic się nie stanie:)
Musisz zmienic decyzję w części dotyczącej sposobu wypłaty i napisać uzasadnienie.
A nie powielić ta samą decyzję i zmienić jedno zdanie. Bo tak to zabrzmiało

Oprócz zmiana decyzji - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
tytuł prawny
śmierć wnioskodawcy
wznowienie postępowania- wyższy dodatek
wydatki - terminy
decyzja
Proszę o sprawdzenie wyliczenia
drecyzja wstrzymująca dm za zaległości
WOT
zasiłek chorobowy ZUS
Wynagrodzenie zarządcy
DM-skladnik wydatku za opał liczony z m3 lokalu.
Najem od osoby prywatnej.
generowanie zestawienia - w sygnity
RKO
zakład karny
dodatek niższy niż 0,50%