Zmiana decyzji DPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 sie 2015, 13:37

Mam problem, aż wstyd się przyznać. W kwietniu wydałam decyzję o zmianie odpłatności za DPS. Teraz okazuje się, że niesłusznie dokonałam zmiany w części odpłatności ponoszonej przez petentkę, gdyż zmiana nie przekroczyła 10%. Moja wina, przez nieuwagę. Teraz chcę wyprostować sprawę i zmienić decyzję w której wyjaśnię całą sytuację.Zmiana decyzji będzie na korzyść petentki, która będzie płaciła troszkę mniej zaś niesłusznie pobraną kwotę chcemy jej zwrócić. Czy ktoś z Was miał podobny przypadek? Jak napisać taką zmianę i ją uzasadnić?
Gość

Napisano: 25 sie 2015, 22:47

Czy ktoś miał podobny przypadek i niesłusznie zmienił odpłatność petenta nawet jeśli zmiana dochodu nie przekroczyła ustawowe 10%? Jak to uzasadnić?
Gość

Napisano: 26 sie 2015, 10:24

u nas wyszedł taki babok na kontroli, kazali zmienić decyzje z uzasadnieniem, że zmaina dochodu nie przekroczyła 10% a nadpłata poszła na konto klienta
wwcv

Napisano: 26 sie 2015, 11:23

A możesz podpowiedzieć jak napisaliście uzasadnienie?
Gość

Napisano: 26 sie 2015, 11:38

a ja bym tego nie zmieniała, udałabym głupa w razie czego że jestem nieświadoma tego, a kto sie tego dopatrzy
toma

Napisano: 26 sie 2015, 12:03

No właśnie dopatrzyła się kontrola i musimy zmienić decyzję. Gdybyśmy nie dokonali zmiany to kolejne decyzje o odpłatność byłyby źle sformułowane i powielałyby ten problem. Mam nadzieję, że powołanie się na art. 106 i zobowiązanie się do zwrócenia błędnie naliczonych należności wystarczy.
Gość

Napisano: 26 sie 2015, 13:30

Już jest dobrze. Poprawiona decyzja została zatwierdzona przez kontrolę :)
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x