zmiana kklasyfikacji budżetowej
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
Re: zmiana kklasyfikacji budżetowej
ale jak ta zmiana ma wyglądać bo ja mam taki rozdział a w żadnej uchwale budżetowej nie mam słownie wpisanej nazwy rozdziału tylko w programie księgowym
- Sophia
- Stażysta
- Zajmuję się: PS/ŚR/DM/SW/FA/ST
- Kontakt:
''Od 24.7.2024 r. w dziale 852 „Pomoc społeczna” zmieniona została nazwa rozdziału 85205 „Zadania w zakresie przeciwdziałania przemocy w rodzinie” wraz z objaśnieniami rozdział otrzymał brzmienie: 85205 „Zadania w zakresie przeciwdziałania przemocy domowej” W rozdziale tym ujmuje się wydatki na realizację zadań, o których mowa w ustawie z dnia 29 lipca 2005 r. o przeciwdziałaniu przemocy domowej (Dz. U. z 2024 r. poz. 424)”.mk1 pisze: 06 wrz 2024, 14:13 ale jak ta zmiana ma wyglądać bo ja mam taki rozdział a w żadnej uchwale budżetowej nie mam słownie wpisanej nazwy rozdziału tylko w programie księgowym
Zmiana ma charakter redakcyjny i dostosowujący wraz wejściem w życie ZmPrzemDomU23, wprowadzającej m.in. zmianę preambuły przedmiotowego aktu prawnego z „ustawa o przeciwdziałaniu przemocy w rodzinie” na „ustawa o przeciwdziałaniu przemocy domowej”.
Zmiana ma zastosowanie z mocą obowiązującą od 24.7.2024 r.''
Chciała bym wiedzieć tyle ile ludzie myślą że wiem.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
W uzasadnieniu do rozporządzenia jest napisane: "..., zmiana jego nazwy może zostać uwzględniona dopiero w odniesieniu do planowania na kolejny - 2025 rok".
-
- Referent
- Zajmuję się: niemal wszystko, jak to bywa w małych OPS
- Kontakt:
Czy w związku z tą zmianą robicie coś z polityką rachunkowości dla waszego ośrodka?
Oprócz zmiana kklasyfikacji budżetowej - Księgowość przeczytaj również:
Program Asystent osobisty osoby z niepełnosprawnością
Korpus Wsparcia Seniorów - opaski klasyfikacja
AOON I OPIEKA WYTCHNIENIOWA – TYPOWE BŁĘDY
KDR przypis należności
korekta faktury
Dodatki motywacyjne na par.2130 czy wchodzą do rb50?
6000 tys na zespoły interdyscyplinarne
zwrot dodatku mieszkaniowego
Sprawdzenie pod względem formalno-rachunkowym
dodatek motywacyjny, trzynstka (budżet)
wynajem sali na szkolenie
Klasyfikacja rozdziału rządowego programu "Dofinansowanie do wynagrodzenie rodzin zastępczych ..."
księgowanie nadpłaty
dodatek socjalny
dodatek motywacyjny, chorobowe tylko na sobotę
Umorzenie zadłużenia dłużnika alimentacyjnego