Zmiana kosztu usług opiekuńczych - od kiedy? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 09 mar 2017, 11:44

Mam pytanie dotyczące zmiany decyzji w zakresie zmiany kosztu 1 godziny usług. W naszej uchwale jest zapis, że godzina kosztuje 1,6% najniższej emerytury. W związku z tym, że emerytura ta od 1 marca wynosi 1000 zł, pełny koszt 1 godziny od 1 marca wynosić powinien 16 zł. I teraz mam dylemat. Bo chciałabym załatwić wszystko w jednej decyzji, ale nie jestem pewna, czy będzie to właściwe. Bo chodzi jeszcze o waloryzację rent i emerytur, które w dochodach mogę ujmować w kwietniu (dochody za marzec). Jak myslicie, czy trzeba zrobic teraz zmianę decyzji w zakresie zmiany kosztu na 16 zł, a w kwietniu zbadac dochody za marzec i odnieść się do ew. zmiany dochodów, czy zrobi to wszystko w jednej decyzji w kwietniu, ale wiadomo, że zmiana kosztu na 16 zł weszłaby od 1 kwietnia.
Czy robić wywiad w marcu z dochodami za luty i robic tylko zmaine kosztu? czy robić tylko zmiane kosztu wydając decyzje bez wywiadu, a wywiad w kwietniu z dochodami za marzec. czy wywiad w marcu z dochodami z a luty i z informacjami ile jest po waloryzacji i co będzie w kwietniu.
Mariulka

Napisano: 09 mar 2017, 16:47

ja myśle że taraz trzeba zrobić bez wywiadu w związku ze zmianą kosztu jednej godziny a w kwietniu na wywiad jak wzrośnie emerytura o więcej niż o 10%
hubi

Napisano: 09 mar 2017, 17:44

my robiliśmy tak:
1. że w marcu wywiad- dochody marcowe i zmiana decyzji w punkcie dotyczącym kosztu 1 godz usług opiekuńczych z kwoty na kwotę od dnia 01.03.2016r.
2. teraz chcemy zrobić tak że wywiad w marcu dochody za luty a ta podwyżka nie będzie miała znaczenia gdyż dochód na pewno nie będzie przekraczał 1o% dochodu osoby samotnie gospodarującej bądź w rodzinie - można wziąć decyzje bądź odcinek z renty/emerytury za marzec 2017 ale dopiero w kwietni i zobaczyć czy przekracza te 10% a jak nie decyzja pozostaje bez zmian ( te 10% jest tak samo jak w DPS gdzie decyzji sie nie zmiania)
olka9

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x