zmiana miejsca zamieszkania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 14 sie 2014, 12:17

Przypadkowo dowiedzieliśmy się, że osoba pobierająca u nas ZP wyprowadziła się do innego miasta. Napisałam do działu ewidencji ludności w naszym mieście, odpowiedź dostałam z miasta tej kobiety - dokładny jej adres w tym innym mieście (czyli faktycznie się wyprowadziła).
Co robię w takiej sytuacji?
1. Wszczynam postępowanie i pytam kobietę, gdzie faktycznie zamieszkuje (wysyłając korespondencję na to nowe miejsce)?
2. Uchylam i pakuję jej teczkę przesyłając do miasta obok?

Pomóżcie, to mój pierwszy taki przypadek.
Glajwa

Napisano: 14 sie 2014, 13:02

Nikt nic?
Glajwa

Napisano: 14 sie 2014, 13:56

??
Glajwa

Napisano: 14 sie 2014, 13:57

podobno nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu :twisted:
tomson

Napisano: 14 sie 2014, 13:59

Ja bym uznała, że nic nie wiem że sie wyprowadziła... chyba, że sama się zgłośi lub dostaniesz oficjale pismo
A....

Napisano: 14 sie 2014, 14:20

Sama też najchętniej bym tego nie ruszała, ale o tym że kobieta się wyprowadziła dowiedziała się moja kierownicza - zrobiła aferę że jak to tak może być że my płacimy a ona tu nie mieszka, i kazała mi pisać do Gminy o ustalenie gdzie mieszka. Teraz więc już mam oficjalne pismo z działu ewidencji ludności z Urzędu Gminy, więc coś muszę zrobić. Swoją drogą to pismo jest juz sprzed 3 miesięcy bo z braku czasu troszkę olałam tę sprawę ale przy ostatniej liście wypłat kierowniczka obaczyła jej nazwisko na liście wypłat i znów mi się oberwało że nic z tym nie zrobiłam..
Glajwa

Napisano: 14 sie 2014, 14:48

wezwij ją na wyjaśnienia (art. 50 § 1 kpa, art. 28 ust. 2 ustawy o świadczeniach rodzinnych oraz § 13 pkt. 1 Rozporządzenia Ministra Pracy i Polityki Społecznej z dnia 03 stycznia 2013 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenia rodzinne)
*Grażyna

Napisano: 18 sie 2014, 12:35

a że tak zapytam: takie wezwanie do wyjaśnień to już jest jednoznaczne ze wszczęciem postępowania? czy kiedy to wszczęcie się robi?
Monikk

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x