zmiana miejsca zamieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 11 lut 2016, 11:43

PCW pisze:
Ad.2 Dyskusyjne jest przerywanie dodatku w środku miesiąca. Nie znajduję oparcia w przepisach(...)
za komentarzem Jaśkowska Małgorzata, Komentarz aktualizowany do Kodeksu postępowania administracyjnego Opublikowano: LEX/el. 2015 " Decyzja stwierdzająca wygaśnięcie decyzji jest decyzją deklaratoryjną. Decyzja tego rodzaju wywołuje skutki prawne ex tunc, tzn. od dnia, w którym powstały przesłanki wygaśnięcia decyzji, czyli od dnia, w którym decyzja stała się bezprzedmiotowa".
brodafix

Napisano: 11 lut 2016, 20:12

Powyższe wcale nie potwierdza tezy o przerywaniu dodatku w środku miesiąca.
Ja z kolei znajduję sporo przepisów tolerujących przerwanie umów wyłącznie na koniec miesiąca, w samej ustawie o ochronie praw lokatorów (znamy ją??? ;) ) co najmniej pięć, zaś ani jednego przepisu gdziekolwiek (!!!), który by przewidywał przerwanie najmu w innej dacie. Z tego można wnioskować, że to ostatnie jest wyjątkiem popierającym regułę, zaś regułą jest koniec miesiąca. Z natury rzeczy takie same terminy jak przy najmie muszą być uwzględniane przy dodatkach.

W ogóle nie wykluczam możliwości przerwania dodatku w środku miesiąca. Może tak być, gdy obowiązek zapłaty w takim dniu naprawdę „zejdzie” z wnioskodawcy.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2016, 10:32

(znamy ją??? ;) )
ach ta twoja śmieszkowata uszczypliwość ;) :D

ja miałem raczej na uwadze te przypadki gdy to lokator sam dobrowolnie opuszcza lokal, a nie przypadki gdzie mamy do czynienia z wypowiedzeniem przez właściciela stosunku prawnego.
brodafix

Napisano: 12 lut 2016, 10:53

witam! ale my tez dzielimy na dni wszystko co jest możliwe...
zek1

Strona 2 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x