Zmiana miejsca zamieszkania a nienależnie pobrane - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 kwie 2009, 17:54

Kobieta w gminie XXX pobierała świadczenia do grudnia 2008r., tam miała świadczenia nienależnie pobrane w okresie od września 2007 do marca 2008r.
Od stycznia 2009r. zmienia miejsce zamieszkania i pobiera świadczenia w moim ośrodku. Gmina XXX przysłała mi kopie decyzji o nienależnie pobranych i rozłożeniu na raty z wnioskiem o dalsze ściąganie należności. Czy ja mogę w tej sytuacji prowadzić dalsze postępowanie w tej sprawie i ściągać te należności?
~anja124

Napisano: 08 kwie 2009, 21:54

Nie możesz ale musisz. Reguluje to Rozporządzenie nie pamiętam jakie ale jeżeli masz dostęp do Lexa to znajdziesz.
~kamil

Napisano: 17 kwie 2009, 14:33

Czy ktoś może sie jeszcze wypowiedzieć?
~anja124

Napisano: 23 kwie 2009, 10:50

jeżeli jest już dec żądania zwrotu to może prowadzić tamta gmina, wystawiają upomnienie i tyt. wykonwaczy.. my jak wierzycielka zmienia miejsce zamieszkania, to wysyłamy tytuł wykonawczy do Skarbówki w tamtej miejscowości i tyle..

gorzej jeżeli jeszcze nie wszczęto postępowania w/s NP, wówczas chyba trzeba przesłać, bo Wierzycielka ma prawo zapoznać się z dokumentacją w każdym etapie postępowania.. a jak daleko się przeprowadziła to nie będzie dojeżdżać przecież..

ale może jeszcze ktoś by się wypowiedział?
~delf

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x