To ciekawe na jakiej podstawie gminy będą teraz płacić dpsom za swoich podopiecznych.Ale się ktoś obudził. A wyrok sądu w Gliwicach czy gdzie indziej nie może być traktowany jako powszechne prawo, tak jak wyroki NSA, które uznawane są jako opinie w sprawie i są wiążące w konkretnej sprawie a nie wyrocznia dla wszystkich. Są wskazówką dla ustawodawców żeby doprecyzowali prawo i nie moga obowiązywać w nieskończoność. Tak mi powiedzieli w sądzie.
WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
WIEC JAK SIĘ ZMIENIA KOSZT W DPS NP OD LUTEGO I GMINA PŁACI ZA KLIENTA TZN RÓZNICE I CO WTEDY? NIE PŁACIMY BO NIE MA DECYZJI? JAK TO ZROBIC? BO JUZ SAMA ZGŁUPIAŁAM JA POPROSTY PROSIŁAM O WYWIAD I ZMIENIAŁA 2 RAZY DECYZJE OCZYWISCIE JESLI PO WALORYZACJI PRZEKRACZAŁO 10 % KRYTERIUM.
u mnie jest tak że pisze adnotacje dot. złej kwoty, nawiązuje do postanowienia sądu i piszę że rachunek zostanie zapłacony zgodnie z art. 61 ustawy o pomocy społecznej.
Czy bierze się do dochodu gospodarstwo rolne i świadczenie emerytalno - rentowe osoby która jest kierowana do domu pomocy społecznej .Czy dochodem osoby ubiegającej się do DPS jest tylko emerytura.