Zmiana Wójta, SKO- co robić? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 lis 2018, 14:59

Witam.
Tak jak w tytule od dnia bodajże 21.11.2018 nastąpi zaprzysiężenie nowego wójta. Do tej pory pobierał świadczenie wychowawcze na drugie dziecko, a decyzja została wydana na podstawie upoważnienia starego wójta. Wiem, że w tej sytuacji muszę odesłać sprawę do SKO, ale nie mam pojęcia co mam wysłać.
Czy powinnam wysłać wniosek+weryfikacje+decyzje i do tego napisać jeszcze jakieś pismo, w którym mam opisać zaistaniłą sytuację?
Dajcie znać.
Pozdrawiam
gops79
Praktykant
Od: 14 lis 2018, 14:53
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 15 lis 2018, 11:36

Ale po co wysyłać to w ogóle? Decyzja jest wydana przez starego wójta, uprawnienie jest ustalone, a nowemu i tak wypłaca gmina zamieszkania. Co SKO miałoby zrobić z tą decyzją? Uchylić i dać do rozpatrzenia innemu organowi? U nas co prawda nie ma takiej sytuacji, ale pytam na przyszłość :)
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 15 lis 2018, 13:09

Dzwoniłam do SKO i faktycznie nic nie trzeba z tym robić. Dziękuję.
gops79
Praktykant

Napisano: 19 lis 2018, 12:37

ten sam problem.
brat/bratowa Wójta pobiera na pierwsze i drugie. decyzja przyznająca wydana za starego Wójta.
jednak nastąpi zmiana sytuacji rodzinnej - uzysk dochodu i z tego dochodu nowego przekroczenie kryterium na pierwsze dziecko .
Należało by zmienić decyzje w kwestii pierwszego dziecka.
Po przyniesieniu zaświadczenia o dochodzie uzyskanym (z którego to nastąpi przekroczenie kryterium dochodowego na 1 dziecko) należny wysłać całość do SKO ? stary wniosek , stara decyzję przyznająca , dokumenty potwierdzające zmianę decyzji , tak ?
Maja512
Referent
Od: 29 maja 2018, 14:06
Zajmuję się: św

Napisano: 19 lis 2018, 15:47

Wydaję mi się, że tutaj już SKO, bo decyzję uchylającą należałoby uchylić na podstawie już nowego upoważnienia od Nowego Wójta. Chybaże zrobisz uchylenie od dnia kiedy jeszcze stary Wójt sprawował władzę. Najlepiej zadzwonić do SKO i mieć spokojną głowę.
gops79
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem