Zmiana wysokości najniższej krajowej

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
ODPOWIEDZ
Marta0808
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, FA, CP
Kontakt:

Zmiana wysokości najniższej krajowej

Post autor: Marta0808 »

Czy przeliczacie dochody za styczeń tym osobom, które pracują i zwiększyło im się wynagrodzenie w związku z podniesieniem najniższej krajowe oraz czy przeliczacie dochód u osób z gospodarstwem w związku z nowym przelicznikiem?
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Re: Zmiana wysokości najniższej krajowej

Post autor: MadJack »

Kiedy już wiem ile środków mam do wykorzystania to wzywam wszystkich wnioskodawców do złożenia oświadczenia w którym wyrażają zgodę na zmianę decyzji (przyznanie na okres I-VI) oraz podają aktualne dochody, ewentualnie proszę o zaświadczenie z pracy.
Marta0808
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, FA, CP
Kontakt:

Post autor: Marta0808 »

Ja wydaję decyzję na okres od września do czerwca więc co powinnam w takiej sytuacji ?
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Post autor: MadJack »

Jeśli masz jakieś podejrzenie, że ktoś może przekraczać kryterium dochodowe to zrób sprawdź czy faktycznie tak jest. Jeśli nic się nie zmieniło to bym nie ruszał. Ale powiem odważnie, przyznawać świadczenia nie wiedząc jakie będą dotacje.
KasiazOPSu
Stażysta
Zajmuję się: PS, ST
Kontakt:

Post autor: KasiazOPSu »

Robiąc decyzję zmieniające biorę oświadczenia, czy sytuacja się zmieniła czy nie. Jeśli tak, to proszę o dostarczenie niezbędnych dokumentów.
ODPOWIEDZ