Zmiana z koordynacjii

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
MOp

Zmiana z koordynacjii

Post autor: MOp »

Witam. Wypłacamy SW na drugie dziecko w ramach koordynacji. Dziś kobitka złożyła wniosek o SW na pierwsze dziecko wraz z dokumentami, że mąż nie pracuje już za granicą, jest zarejestrowany jako bezrobotny w Polsce.Więc ten wniosek rozpatrujemy my, a co z tym świadczeniem na drugie dziecko co jest wypłacane w ramach koordynacji, czy zawiadamiam Marszałka. Pomóżcie proszę mam pierwszy taki przypadek.
MOp

Re: Zmiana z koordynacjii

Post autor: MOp »

Nie mam szczęścia na tym forum, nie wiem czy zbyt trudne pytania zadaję bo nikt mi nigdy nie pomógł.... :(
Gość

Post autor: Gość »

ja wypłacam dalej na drugie dziecko, wysyłam świadectwo pracy męża do ropsu i czekam z rozpatrzeniem na 1 dziecko, dopóki rops nie przyśle uchylającej
kotbehemot6

Post autor: kotbehemot6 »

Babka powinna poinformować ROPS. ROPS powinien decyzje uchylić a oni złożyc nowy wniosek na pierwsze u ciebie. Albo poinformuj babkę,zeby sama zawiadomiła ROPS albo zrób to sama.
Na drugie rozpatrujesz w swojej właściwości i wypłacasz
ODPOWIEDZ