W ustawie 500 + wprowadzają zmiany w ustawie o św.rodz. stałą albo długotrwałą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji albo trwałą lub okresową całkowitą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji orzeczone na podstawie przepisów o ubezpieczeniu społecznym rolników w celu uzyskania świadczeń określonych w tych przepisach,”,Czyli teraz jak miał napisane w orzeczeniu trwałą całkowitą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji to nie mogliśmy przyznać na podstawie takiego orzeczenia bo ja przyznawałam czy po prostu były wątpliwości to teraz napisali jasno i wyraźnie.
obecnie w art. 3 pkt 21 lit. c jest: stałą albo długotrwałą niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym i do samodzielnej egzystencji orzeczoną na podstawie przepisów o ubez-pieczeniu społecznym rolników w celu uzyskania świadczeń określo-nych w tych przepisach, .... zmianami póki co się nie martw
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu bo ja właśnie przyznałam sp na podstawie trwałej calkowitej niezdolności do pracy w gospodarstwie oraz niezdolności do samodzielnej egzystencji czyli co teraz
Czyli co teraz nie może pisać ze jest trwale całkowicie niezdolny do pracy w gops. i niezdolny do samodzielnej egzystencji tylko musi pisać stele lub długotrwale dla mnie to jest to samo.