ZMIANY W SW OPIEKUNCZYCH - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 09 lip 2015, 10:54

HEJ JA JUZ NIC NIE WIEM LUDZIE DO MNIE WYDZWANIAJA ZE JEST ZMIANA OD LIPCA I ZE ZDO JEST 800 ZŁ CZY SZO A ZE JA NIC NIE WIEM CZY JA COS PRZEGAPILAM?
SMIESZKA

Napisano: 09 lip 2015, 10:58

Był jakiś taki projekt ale gdzieś się zagubił w natłoku innych zmian ;)
asz

Napisano: 09 lip 2015, 10:58

do mnie tez przychodzą i dzwonią ale póki co zmian brak ;)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 11:02

BO MNIE PANI SIE DZISIAJ PYTA CZY TO M SAMA WNIOSEK SKLADAC CZY MY BEDZIEMY PRZYZNAWAC CZY JAK WEJDZIE TO POZNIEJ TO CZY BEDZIEMY WYROWNYWAC W SIERPNIU CZY JAK I W OGOLE OBURZONA ZE WSZEDZIE JUZ O TYM MOWIA A JA NIC NIE WIEM
SMIESZKA

Napisano: 09 lip 2015, 11:28

zmiany będą https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12270350
Ale jeszcze im daleko do Sejmu a i tam pewnie poleżą więc spokojnie pijesz kawę jak to mówią klasycy :lol:
Tomi.

Napisano: 09 lip 2015, 11:34

ja to wiem ale ludziom to powiedz
smieszka

Napisano: 09 lip 2015, 11:58

co się dziwić ludziom, media przekazują nieprecyzyjnie /a dosadnie kłamią/ np
https://praca.gazetaprawna.pl/artykuly/8 ... wnych.html
cytat
Nowe przepisy mają zacząć obowiązywać od 1 lipca tego roku.
Kati@

Napisano: 09 lip 2015, 14:24

bo informacja o tym, że projekt nie będzie dalej procedowany jest niemal tajna, żadne media o tym nie mówiły, komunikatu ministerstwa nie było. Ktoś z forum wyłapał to zdanie z nagrania posiedzenia sejmowej komisji. A w mediach poszło, że od lipca zmiany. I teraz ludzie patrzą na nas jak na idiotów, że nic nie wiemy, nie nie ma, albo, że te pieniądze z podwyżek dla siebie wzięliśmy. Dziękujemy kochanemu rządowi za umilenie pracy kolejny raz.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 14:47

Tomi. pisze:zmiany będą https://legislacja.rcl.gov.pl/projekt/12270350
Ale jeszcze im daleko do Sejmu a i tam pewnie poleżą więc spokojnie pijesz kawę jak to mówią klasycy :lol:
Patrząc na kalendarz sejmowy, zmian nie będzie do końca kadencji i to trzeba otwarcie powiedzieć. Dyskontynuacja prac parlamentu spowoduje że projekt przepada, a z kwestią realizacji wskazań TK będzie się borykać następny rząd, wyłoniony w jesiennych wyborach.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x