ZP upoważnienie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 09 lip 2015, 10:53

Ojciec złożył wniosek o ZP na 21-letnią córkę, która go upoważniła (pisemne upoważnienie o złożeniu wniosku i pobieraniu ZP przez ojca). Można przyjąć taka wersję, czy córka sama na siebie powinna złożyć wniosek, nie jest ubezwłasnowolniona, jest chora psychicznie. Nie ma rachunku bankowego a gotówki w kasie nie odbierze. Jak myślicie??
Gość

Napisano: 09 lip 2015, 10:54

ona powinna złożyć ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 11:05

tylko to jest taka osoba, która nie założy rach. bankowego i nie odbierze gotówki w kasie
Gość

Napisano: 09 lip 2015, 12:09

ponawiam pytanie koleżanki, ja też miałam taki przypadek z upoważnieniem pełnoletniej osoby do zasiłku pielęgnacyjnego i jestem bardzo ciekawa czy to tak można.
milenkamm
Stażysta
Od: 31 gru 2009, 13:20
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 12:13

Gość pisze:tylko to jest taka osoba, która nie założy rach. bankowego i nie odbierze gotówki w kasie
ale we wniosku się podpisała ? .. ja mam dla petentów naszykowane druczki odnośnie wypłaty świadczeń: wnoszę o wypłatę świadczeń na konto nr ( to tak w skrócie ) i w takim przypadku jak twoim wpisuje mi osoba nr konta ojca i jest ok .. albo może upoważnić ojca do odbioru gotówki
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 lip 2015, 12:43

ewalu pisze:
Gość pisze:tylko to jest taka osoba, która nie założy rach. bankowego i nie odbierze gotówki w kasie
ale we wniosku się podpisała ? .. ja mam dla petentów naszykowane druczki odnośnie wypłaty świadczeń: wnoszę o wypłatę świadczeń na konto nr ( to tak w skrócie ) i w takim przypadku jak twoim wpisuje mi osoba nr konta ojca i jest ok .. albo może upoważnić ojca do odbioru gotówki
robimy tak samo, większość upoważnień do odbioru w kasie
Kati@

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x