Zwrot ROPS vs ŚR Sygnity. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 09 lip 2015, 11:30

Może ktoś mi w przystępny sposób wytłumaczy jak to zrobić w ŚR. Przyznaliśmy świadczenia swoją decyzją, wypłaciliśmy, wyszły nowe okoliczności (koordynacja), uchyliliśmy swoją decyzję i daliśmy do rozpatrzenia ROPS, który wydał swoją decyzję odmawiającą świadczeń i następną o NP, a potem kolejną, żądającą zwrotu. Potem była decyzja rozkładająca należność na raty, a w końcu pismo o potrącaniu. Pomysły, jak w systemie? :(
Wprowadzić "żądanie zwrotu - zewnętrzne", tę żądającą zwrotu i dopisać należności ręcznie, a następnie zmianę sposobu na potrącenie, czy jak?
Bazyllo

Napisano: 09 lip 2015, 11:48

Up :)
Bazyllo

Napisano: 09 lip 2015, 11:53

kombinuj ;)
ja też bym tak próbowała
anabelka

Napisano: 10 lip 2015, 7:43

@anabelka Kombinować? Czy zrobić jak zaproponowałem? :D Jakieś inne sugestie i porady? :)
Bazyllo

Napisano: 10 lip 2015, 8:22

Tylko jest jeszcze jeden zonk. Jak wpiszę żądanie zewnętrzne z palca, to skąd system będzie wiedział kiedy zostały wypłacone dane świadczenia i jak w związku z tym obliczy odsetki. Może po prostu zrobić zwrot z naszej uchylonej decyzji, wpisując numer decyzji ROPSu??
Bazyllo

Napisano: 10 lip 2015, 8:28

I jeszcze jeden zonk przy takiej próbie. Mamy decyzję zmieniającą, więc musiałbym żądać zwrotu z dwóch decyzji, a wtedy nie mogę każdej nadać numeru z ROPSu :( Ma ktoś, ktokolwiek, jakiś pomysł, jak zrobić ten zewnętrzny zwrot tak, żeby system dobrze wyliczył odsetki?? :(
Bazyllo

Napisano: 10 lip 2015, 8:55

Trochę tak dziwnie samemu ze sobą, ale niech tam. Okazuje się, że żeby prawidłowo wyliczyło odsetki musiałbym ręcznie wklepać każdą należność z osobna (w sensie każdy zasiłek), bo jak wpiszę łączną kwotę i daty od do, to gdzieś na zaokrągleniach ginie grosz albo dwa :(
Bazyllo

Napisano: 10 lip 2015, 10:45

Wprowadziłem zwrot zewnętrzny z palca. Sprawdziłem ręcznie odsetki. To teraz może ktoś powie, jak tę decyzję zmienić na potrącenia z bieżących?
Bazyllo

Napisano: 15 lip 2015, 8:30

Pytania wciąż aktualne :)
Bazyllo

Napisano: 15 lip 2015, 8:53

Żądającą zwrotu zewnętrznie, zwrot w formie potrącenia - z decyzji i wybrać decyzję z której masz potrącać.
mamira

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x