znów namieszane przez S.. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 02 maja 2014, 10:35

jakieś podpowiedzi do wyrównania ZDO dla małżonki osoby wymagającej opieki?
005

Napisano: 02 maja 2014, 10:48

A czym się przypadek małżonki różni od każdego innego przypadku?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2014, 10:54

Iks problem w tym ,że SKO uznało, że te świadczenia się małżonce należą a ja jestem innego zdania - piszę o tym w pierwszym poście
005

Napisano: 02 maja 2014, 11:21

005 pisze:Iks problem w tym ,że SKO uznało, że te świadczenia się małżonce należą a ja jestem innego zdania - piszę o tym w pierwszym poście
byles innego zdania i nadal jestes,ale sko uznalo,ze spelniali przepisy i przyznali im SP, do ktorego wygaslo prawo z mocy ustawy - teraz ustawa o ZDO przywraca im to utracone prawo...nie mozna raz stwierdzic ,ze cos przysluguje a potem,ze jednak nie przysluguje biorac pod uwage te same przepisy
poza tym ustawodawca przyznal sie , ze nie dosc jasno okreslil krag osob uprawnionych wczesniej do SP - dodajac teraz w ustawie o swiadczeniach przy SZO jako osoby uprawnione - malzonkow, ktorym wczesniej mimo braku obowiazku alimentacyjnego prawie kazde sko i sad przyznawal SP
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2014, 11:55

005 pisze:że SKO uznało, że te świadczenia się małżonce należą
I na tym temat wątpliwości się kończy. Jeśli zrealizowałeś decyzję SKO i wypłacałeś to teraz nie masz podstaw do kwestionowania tego. Jeśli miałeś wątpliwości wcześniej trzeba było kwestionować dec. SKO w prokuraturze.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x