zobowiązanie do zarejestrowania
zobowiązanie do zarejestrowania
dłużnik mi podpisał takie zobowiązanie, minęło 30 dni i nie wiem , czy pisać najpierw do niego żeby złożył wyjaśnienia czy zarejestrował się lub umowę o pracę w ciągu 7 dni czy od razu do Urzędu Pracy????
Re: zobowiązanie do zarejestrowania
a nie masz sepi zeby podejzec czy sie zarejestrował ?? ja wysylam pismo do niego o wyjasnienie i do pup zapytanie
Jeśli w trakcie wywiadu zobowiązuję go do zarejestrowania się np. do 31 stycznia 2015, on podpisze kwestionariusz wywiadu gdzie to napisałam wtedy po 1 luty 2015r. występuję do PUP o zaświadczenie. jeśli nie jest zarejestrowany wszczynam postępowanie uznające za uchylającego się. Jeśli nie ma konkretnej daty bo miałam tak, że miał podpisać umowę do końca następnego miesiąca. nie dostarczył ani umowy ani PUP to wysłałam do niego wezwanie by w ciągu 7 dni dostarczył umowę lub PUP jeśli nie wyjaśni to znowu występuję do PUP o zaświadczenie. jeśli nie jest zarejestrowany wszczynam postepowanie uznające za uchylającego się. no chyba ze płaci te 50% przez 6 m-cy
a mogłabyś wrzucić takie pismo do dłużnika? ja napisałam wezwanie celem złożenia wyjaśnień w ciągu 7 dni ale bym sobie porównała
Oprócz zobowiązanie do zarejestrowania - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
prośba
Matka DA wystąpiła z prośbą o rozłożenie zadłużenia na raty
50% alimentów
koszty obsługi FA
TW- zwrot
egzekucja umorzona=skuteczna?
pomocy- podwyżka świadczeń a dłużnik
co z zagranicą??
organizacja pracy
Wpłata od Komornika
koszty postepowania
praca magisterska