ZOL - co robić?Blagam!!! - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 17 lip 2012, 11:58

Błagam o pomoc że tak powiem na wczoraj!!!
Mam faceta w szpitalu, nie ma z nim kontaktu, jest po ciężkiej operacji głowy.Nie ma ubezpieczenia, dowodu osobistego ani żadnego świadczenia...Szpital dzwoni że on nie może u nich mieszkać i że mam go zabrać! Chce mu złożyć wniosek o stopień niep., ale to potrwa a w między czasie chciałabym mu załatwić ZOL, tylko nie ma dochodu, wiec myślę ze zrobię mu zasiłek okresowy do czasu orzeczenia stopnia, żeby ZOL miał z czego ściągać 70 %...Ha! I tu pierwszy problem...facet nie podpisze wywiadu ani wniosku i całej dokumentacji do PCPR bo nie jest w stanie i co mam zrobić...??? Oczywiscie zrobie mu dec wstecz o świadczeniach zdrowotnych na 90 dni, ale tez mi wywiadu nie podpisze...wiec jestem w kropce..czy coś do Sądu pisać? Błagam o pomoc!!!
~Agata

Napisano: 23 lip 2012, 11:11

To problem szpitala, uspokój się dziewczyno. Idź do radcy prawnego, ustal co możesz zgodnie z prawem (tu będzie musiał wypowiedzieć się sąd)
~Danka

Napisano: 16 sie 2012, 13:36

To nie jest problem szpitala. Hospitalizacja sie skończy a pacjent powinien zostać wypisany ze szpitala. Rozmawiaj z pracownikiem socjalnym szpitala. Sprawa jest okropnie trudna, miałam podobną. Do ZOL-u raczej go nie przyjmą bo nie ma dochodu. Wywiadu nie musi podpisywać, przynajmniej u mnie w mieście. Chyba próbowalabym dogadać się z PCPR, że np. złożę wniosek w jego imieniu i napiszę, że podpis niemożliwy ze względu na stan zdrowia i do tego podpis lekarza
~inka

Napisano: 28 sie 2012, 14:37

Dlaczego uważasz inka ,ze do ZOL-u się pacjent nie nadaje.Musisz wypełnić druki /lekarz w szpitalu i złożyć w odpowiednim ZOL.Najlepiej byłoby gdyby wypełnił lekarz z oddziału i poproś o pomoc w tym temacie lekarza.Oni mogą pomóc. Możesz przyznać mu zasiłek okresowy a i tak pewnie trzeba będzie dopłacić ,bo często ZOL-e doliczają sobie inne koszty,ale to przecież nic w stosunku do opłat za DPS.Czasami trzeba podjąć współpracę z Lekarzem
~Ewa1210

Napisano: 02 paź 2012, 15:18

Do Zolu kieruje lekarz słuzba zdrowia wystawia wszelkie dolumenty na podstawie rozporzadzenia ministra zdrowia, daj sobie na luz to nie nasza broszka
~folwark zwierzecy

Napisano: 11 paź 2012, 11:06

tak jak folwark
~no pewnie

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x