zostałam pobita w OPS przez chorego psychicznie petenta - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 14 sie 2014, 14:44

Zostałam pobita przez chorego psychicznie petenta,który wpadł do OPS ogromnie wzburzony i niestety ja byłam najbliżej i oberwałam. Zawiadomiłam policję,mam stosowne zaświadczenie lekarskie i co dalej robić podpowiedzcie proszę.
amor

Napisano: 14 sie 2014, 20:08

Nic- ten człowiek jest chory i niepoczytalny. Możesz iśc na zwolnienie lekarskie- pobicie - 100% płatne ( wypadek w pracy). A pózniej odszkodowanie od pracodawcy.
zzzz

Napisano: 14 sie 2014, 23:48

Nic?
Agresja wymaga leczenia.
Sąd może nakazać leczenie.
Raz zdarzy mu się uderzyć, następnym razem może kogoś zabić a pracownik socjalny wiedział o agresywnym zachowaniu, zawiadomiona przez niego policja też.
Gość

Napisano: 19 sie 2014, 12:35

współczuję Ci, ja też kiedyś o mało nie zostałam uderzona przez pijanego petenta, nie mamy żadnej obrony, każdy kto chce może nam przyjść nawymyślać, pobić, to telewizji nie interesuje, trzymam za ciebie kciuki, dochódź swojego prawa do nietykalności i odszkodowania
prac

Napisano: 20 sie 2014, 8:14

Policja prowadzi postępowanie dotyczące pobicia Ciebie w miejscu pracy. Mniemam, że tak jest. Ich zapytaj. U nas Dłuuuugo to trwało, ale za obrazę mnie ( naprawdę dużego kalibru ) po ponad półtorej roku pani dostała 3 miesiące aresztu w zawieszeniu na dwa lata. Sąd nierychliwy i nierzadko niesprawiedliwy ale koniec końców coś się z tej sprawy "urodzi".
xyz123

Napisano: 20 sie 2014, 9:14

Twój szef (pracodawca)powinien wystosować pismo w tej sprawie na policję lub do prokuratora, to nie było zdarzenie "prywatne" , w Twojej firmie został pobity pracownik.
Jala

Napisano: 20 sie 2014, 10:32

Zrób notatkę służbową z tego zajścia opisz wszystko dokładnie i daj swojemu przełożonemu. On musi to zgłosić do Prokuratury.
pawel.w

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x