ZP problem - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 14 maja 2015, 14:51

Heeej Wam, teraz ja mam problem, może nie tyle problem, tylko pierwszy raz taką sytuację.

Jest sobie Pan który przebywa daleko ode mnie w klinice psychiatrii od dawna.
Teraz nie wiadomo skąd pracownik socjalny tamtejszy wysłał do Nas wnioski o zasiłek stały etc.
No i oczywiście o ZP, Tylko tak, we wniosku brak:
organu do którego jest składany wniosek
wniosku o sposób realizacji ZP

jest tylko goły wniosek z orzeczeniem, adres we wniosku wpisany zameldowania czyli właściwy dla mnie.

Jak to mam ugryźć teraz?
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 14 maja 2015, 14:59

A czy jeśli Pan przebywa w klinice psychiatrycznej nie powinien mieć jakiegoś opiekuna prawnego?? - wtedy nie było by problemu.
A jak nie ma to bym wysłała tam wniosek o uzupełnienie dokumentów.
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Od: 03 lip 2014, 8:36
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 15:02

Nie ma opiekuna, czyli do MOPSu wniosek o uzupełnienie danych przeciwnie bez rozpatrzenia, sposobu realizacji i organu do którego ma być?

Ale nie oficjalnie wiem, że to ma być przekaz pocztowy, nasz ośrodek nigdy takowych nie realizował i co teraz?

A tak w ogóle, przecież on u Nas tylko zameldowany jest a nie zamieszkuje... :/
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 14 maja 2015, 15:10

chyba trudno uznac, ze klinika psychiatryczna to miejsce zamieszkania tego pana:) wiec moze jednak miejscem zamieszkania jest adres gdzie jest zameldowany na stale:) (we wniosku o ZP nie ma miejsca na adres zameldowania:) jest adres zamieszkania i jesli jest w nim wpisany adres z twojej gminy to ty jestes wlasciwy w tej sprawie:) jesli masz jakies watpliwosci mozesz wezwac strone do uzupelnienia wniosku i wskazania formy platnosci...ja nie robilabym tej osobie "pod gorke" :) moze zadzwon do tego psychiatryka i popros o rozmowe z pracownikiem socjalnym i ustal czy czasami pan nie ma opiekuna prawnego i czy przed przyjeciem do kliniki mial inne miejsce zamieszkania niz adres zameldowania
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2015, 15:13

Też takowych mamy i z ZOLu wysyłają do nas wnioski, przekazy mamy w uzasadnionych przypadkach. Z ZOLu zasiłki zawsze wysyłam na konto ZOLu.( i co miesiąc kobieta ma pretensje ze nie mamy na wypłatach zasiłków kogo one dotyczą -chociaż dobrze wie, a nie ma nazwisk bo taki program).
Ale nie wnikała bym kto ma wypłacać jeśli adres na wnioski jest z mojej gminy.
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 7:44

Przed moim przyjściem tu do pracy były zaczęte pieniądze wysyłane do zakładu ale na tyle byłem głupi i się zgodziłem ręcznie go robić z imieniem i nazwiskiem w tytule :roll:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 15 maja 2015, 8:09

a pracujecie na sygnity ? ... bo je tez miałam kiedyś przelewy bez nazwisk .. i przez przypadek odkryłam, że jak w programie wprowadzę sam nr konta bez nazwy i właściciela to nazwisko się pojawi na przelewie .. ja generuję w programie przelewy a potem importuje do bankowego i jest git :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 8:21

my mamy zeto koszalin
Diabolina
Awatar użytkownika
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 15 maja 2015, 8:22

ewalu pisze:a pracujecie na sygnity ? ... bo je tez miałam kiedyś przelewy bez nazwisk .. i przez przypadek odkryłam, że jak w programie wprowadzę sam nr konta bez nazwy i właściciela to nazwisko się pojawi na przelewie .. ja generuję w programie przelewy a potem importuje do bankowego i jest git :D
Pracuję na Amazisie, tu z tego co zaglądałem nie ma takiej opcji.
Dodatkowo ewalu jestem sto lat za murzynami i co miesiąc muszę drukować ryzę papieru przelewów, pieczątkować, wycinać, segregować i spinać a potem jeszcze datować i punktować. Tak opracowane noszę do banku dopiero :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 15 maja 2015, 8:44

to jakas kraina prehistoryczna u was jest z tym programem;-) albo moze nie znacie wszystkich jego funkcji;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem