Nie badałem tej sprawy. Pani sama do mnie zadzwoniła bo chciała wiedzieć na czy stoi, co jest dla niej korzystniejsze i czy nie będziemy też robić jej pod górkę. Przy okazji się wygadała. To nie ma znaczenia czy bym to wiedział czy nie. U mnie stworzyłem krótką ankietę, którą pozyskuje od wnioskodawców przed wszczęciem post. i tam nie dałem pytania dlaczego nie złożyła osoba nowego wniosku na komisję. Nie jest mi to do życia potrzebne. Mamy obowiązek przedłużyć z urzędu świadczenia jeśli strona chce i spełnia dalej przesłanki w resztę nie wnikam. Dodatkowo masz pod to wyjaśnienia Ministerstwa kiedy, co i jak robić. Napisali kiedy badać złożenie wniosku na komisję a kiedy nie, to ty wyrywasz jedno zdanie z kontekstu całego pisma. Masz wątpliwości napisz do swojego UW, albo wszczynaj postępowanie i umarzaj bo niby nie masz podstaw ale daj tym ludziom możliwość odwołania się.opsik28 pisze: ↑20 lip 2020, 8:06Do Szarak - a jednak wiesz dlaczego wniosek nie został złożony, czyli badasz sprawę. Ja nie mówię, że wniosek ma być złożony, ale oświadczenie, że czeka na wizytę u specjalisty uspokoiłoby mnie.
To nie jest kwestia podobania się czy nie, tylko nie chcę tego później zwracać, jeżeli kontrola inaczej zinterpretuje te przepisy.