ZP wnuczka składa na babcie

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
SZK
Stażysta
Zajmuję się: śr
Kontakt:

ZP wnuczka składa na babcie

Post autor: SZK »

Drogą elektroniczną przesłano wniosek o zasiłek pielęgnacyjny wnioskodawca to młoda dziewczna (nieoficjalnie wiem że to wnuczka) składa na babcie z tytułu ukończenia 75 lat nie dołącza żadnych dokumentów, brak z nią kontaktu. Chce zrobić wezwanie do uzupełnienia co byście w nim wpisali chcieć pelnomocnictwo czy coś innego?
zuzka
Referent
Zajmuję się: ŚW
Kontakt:

Re: ZP wnuczka składa na babcie

Post autor: zuzka »

Ale żadnej emerytury nie ma? i co za tym idzie dodatku pielęgnacyjnego z tytułu ukończenia tych 75 lat?
SZK
Stażysta
Kontakt:

jestem w trakcie ustalania pismo do zus/krus ale zastanawiam sie co w przypadku jeśli nie ma i przysługuje
zuzka
Referent
Kontakt:

A nie możesz tego zweryfikować przez Empatię? Tam w weryfikacjach przy weryfikacji w systemie ZUS albo Krus jak rozwiniesz masz: Weryfikacja informacji o uprawnieniu do pobierania dodatku pielęgnacyjnego.
SZK
Stażysta
Kontakt:

racja :) na ZUS wyszło mi info że Pani ma składkę zdrowotną w wojskowym biurze emerytalnym w celu uzyskania informacji należy się zwrócić do ww. instytucji Ale męczy mnie sprawa tego pełnomocnictwa
zuzka
Referent
Kontakt:

aha czyli ona ma pewnie emeryturę z wojskowego biura emerytalnego to dodatku pielęgnacyjnego może nie mieć bo chyba biuro MSWiA go nie przyznaje chyba że się mylę.
To pewnie trzeba będzie pisać wezwanie o dostarczenie pełnomocnictwa/postanowienia o opiekunie prawnym
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Możesz jeszcze wezwać do złożenia wyjaśnień w sprawie złożonego wniosku. Jak się zgłosi to zapytasz o pełnomocnictwo i ewentualne prawo do dodatku. Wyjaśni, uzupełni lub wycofa wniosek..
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Post autor: ~o~ »

Wojskowe Biuro Emerytalne tak jak ZUS i KRUS też płaci dodatki pielęgnacyjne
SZK
Stażysta
Kontakt: