ZR - mężatka, zabezpieczenie alimentów

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

ZR - mężatka, zabezpieczenie alimentów

Post autor: Natalia.św »

Hej, Pani składa mi wniosek na zasiłek rodzinny, jest w trakcie rozwodu. Ma zabezpieczone alimenty. Czy powinna wpisać męża do składu rodziny? Mówi, że cały czas czeka za rozprawą rozwodową, nie ma z mężem kontaktu, alimenty jej płaci.
~o~
VIP
Zajmuję się: ŚR
Kontakt:

Re: ZR - mężatka, zabezpieczenie alimentów

Post autor: ~o~ »

No niestety ale musi podać męża do składu rodziny do czasu aż zapadnie wyrok o rozwodzie lub separacji
Natalia.św
Starszy referent
Zajmuję się: Św
Kontakt:

Post autor: Natalia.św »

tak w sumie jej powiedziałam, ale ona mi tłumaczy, że przecież nie mieszkają ze sobą, nie utrzymują kontaktu, on płaci alimenty, a za sprawą rozwodową czekają już ponad pół roku. Ona ma niskie dochody i trudno jest jej utrzymać dziecko. Zawiesić postępowania też nie mam jak, bo alimenty ma zasądzone...
Hawcia
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne fundusz alimentacyjny dodatek osłonowy
Kontakt:

Post autor: Hawcia »

Natalia.św pisze: 16 lip 2025, 11:38 tak w sumie jej powiedziałam, ale ona mi tłumaczy, że przecież nie mieszkają ze sobą, nie utrzymują kontaktu, on płaci alimenty, a za sprawą rozwodową czekają już ponad pół roku. Ona ma niskie dochody i trudno jest jej utrzymać dziecko. Zawiesić postępowania też nie mam jak, bo alimenty ma zasądzone...
Musi wpisać męża :( Jest mężatką
ODPOWIEDZ