Witam , pytanie jak w temacie tj:
czy to tzw "źródło" - czyli centralna baza wniosków o świadczenie pieniężne za zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia obywatelom Ukrainy etc - jest obligatoryjna do stosowania przy "40+"?
"źródło" 40+ czy to jest obligatoryjne?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,CP,DO,ZG
- Kontakt:
Re: "źródło" 40+ czy to jest obligatoryjne?
Nam odmówili przyjęcia wniosku ponieważ mają ich zbyt dużo i nie są w stanie wszystkich zrealizować
jak tu pracować?
Ja np. potrzebuję potwierdzenia daty przekroczenia granicy, wysłałam pismo do straży granicznej i dostałam odpowiedź, że muszę pozyskać dane we własnym zakresie, bo oni wszystkie informacje przekazują do Ministerstwa cyfryzacji i wszystko jest w systemie SRP. Co teraz zrobić? Wystąpić do UG o udostępnienie danych...bo oni mają dostęp do tego systemu...tylko na co się powołać, jak zadanie zostało powierzone nam do realizacji przez UG?

Ja np. potrzebuję potwierdzenia daty przekroczenia granicy, wysłałam pismo do straży granicznej i dostałam odpowiedź, że muszę pozyskać dane we własnym zakresie, bo oni wszystkie informacje przekazują do Ministerstwa cyfryzacji i wszystko jest w systemie SRP. Co teraz zrobić? Wystąpić do UG o udostępnienie danych...bo oni mają dostęp do tego systemu...tylko na co się powołać, jak zadanie zostało powierzone nam do realizacji przez UG?
Oprócz "źródło" 40+ czy to jest obligatoryjne? - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
zasiłek stały zmiana której decyzji?
kierownie do dps Ukraińców
40 zł dla dziecka urodzonego w Polsce
Składki zdrowotne dla uczestnika indywidualnego programu socjalnego w CIS
Raport pomocy UKR "300" wysłanej do CBB
Wezwanie do usunięcia braków
nieszczęsne posiłki dla Ukrainy
Wgląd do protokołu
Posiłki w szkole dla Ukrainy
Pracownik nie wpuszczony na interwencję!
kolonie dla dzieci z ubogich rodzin
40 zł dla rodziny Ukrainca- proszę o pomoc
40zł - brak statusu UKR
Raport pomocy "300" wysłanej i niewysłanej do CBB
ubezpieczenie zdrowotne szpital
Weryfikacja 40