Skoro tak jak napisane wyżej to będzie wymagana zgoda Wójta/Burmistrza na złożenie wniosku po terminie (1.09-15.09.2018)?????pa_wol pisze:Wydaje mi się, że jeśli dochód będzie między 514 zł a 528 zł to na miesiąc wrzesień odmowa i informacja żeby Strona przyniosła dochody za wrzesień w październiku i wtedy od października decyzja przyznająca jeśli 528 zł nie przekroczy.
Ja jestem tylko na zastępstwo ale ... przychodzą osoby pytają jaki jest próg dochodu i jeżeli obliczą że im przekracza to nie przynoszą tego wniosku i go nie składają i w takiej sytuacji jeżeli akurat w październiku według nowego dochodu będą się łapać to wtedy chyba muszę uzyskać zgodę Wójta aby móc przyjąć ten wniosek?pa_wol pisze:Wydaje mi się, że nie jest to potrzebne, bo operujemy cały czas wokół jednego wniosku złożonego w terminie 01-15.09.2018 rok.
Ostatnio na szkoleniu Pani powiedziała tak, że Strona która złoży wniosek i dostanie odmowę - może w ciągu roku przyjść, jeśli sytuacja się zmieni na jej korzyść i mamy obowiązek znowu przeliczyć jej dochód i w razie nieprzekroczenia zmienić decyzję od miesiąca, w którym jej się należy stypendium.
Dlatego wydaje mi się, że tutaj też można tak sytuacje rozwiązać, jeśli się zdarzą.
Jeśli się mylę to niech mnie poprawi ktoś, kto ma większe doświadczenie w tym dziale, bo ja też Świeżaczek jestem.