Czy mógłby ktoś wrzucić wzór wniosku o odwołanie kuratora, bo dłużnik się odnalazł? Może chociaż niech ktoś wskaże jak ma wyglądać taki wniosek - baaardzo was proszę
........... dnia 2013-11-08
SĄD REJONOWY W TURKU
III WYDZIAŁ RODZINNY I NIELETNICH
Wnioskodawca: Burmistrz ...........
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej
Ul. ................
Uczestnik postępowania: Sławomir xxxxxx
WNIOSEK
O ZWOLNIENIE Z FUNKCJI KURATORA DLA NIEOBECNEGO
Wnoszę o zwolnienie Pani xxxxxxxxxxxxxxx ur. dnia 1981-02-07 w........... zam. ul. Wyszyńskiego 11/94,..... z funkcji kuratora dla nieobecnego Sławomira xxxxxxxxxxxxxxx syna Stanisława ur. dnia 1964-07-23 w Radwańcu
UZASADNIENIE
W dniu 30.09.2013r do tutejszego Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w ...... zgłosił się Pan Sławomir xxxxxxxxxxxx i oświadczył, iż przebywa na terenie Gminy ......., jednakże jest osoba bezdomną. Pracownik socjalny przeprowadził z w/w wywiad środowiskowy. W/w została doręczona korespondencja.
Załączniki:
1)Protokół z przekazania korespondencji
2) Oświadczenie Pani xxxxxxxxxxxxxx
Ja pisałam coś takiego dołączyłam protokół z przekazania korespondencji i Sąd zwolnił z funkcji kuratora
a skąd wiecie że takie wnioski należy wysyłać? Jak byłam w sądzie to pani sędzina mówiła że żadnych wniosków się nie składa o zwolnienie, bo kurator jest wyznaczony tylko do danego postępowania i należy mu oddać korespondencję i na tym kończy się nasza rola