WITAM.pAN CAŁY CZAS WYNAJMOWAŁ MIESZKANIE, DNIA 12-10-2021R. ZŁOSIŁ MI IZ OD 24-09-2021R. JEST WLAŚCICIELEM TEGO MIESZKANIA CO WYNAJMOWAŁ.
PIENIADZE ZOSTAŁY JUZ PRZEKAZANE NA KONTO ZARZADCY.
MOJE PYTANIE BRZMI CO TERAZ MAM ZROBIĆ W TAKIEJ SYTUACJI?
WYGASIĆ TĄ DECYZJĘ I ZROBIĆ ZWROT>
ZWROT DODATKU
-
- Stażysta
- Zajmuję się: praca
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: ZWROT DODATKU
ogólnie to zostaje na tym samym metrazu adresie...tylko tytuł prawny się zmienił...nie wyprowadził się więc chyba nic nie trzeba robić...przy składaniu nastepnego wniosku bedzie inny tytuł prawny...i inne wydatkioliwia123456 pisze: 12 paź 2021, 12:29 WITAM.pAN CAŁY CZAS WYNAJMOWAŁ MIESZKANIE, DNIA 12-10-2021R. ZŁOSIŁ MI IZ OD 24-09-2021R. JEST WLAŚCICIELEM TEGO MIESZKANIA CO WYNAJMOWAŁ.
PIENIADZE ZOSTAŁY JUZ PRZEKAZANE NA KONTO ZARZADCY.
MOJE PYTANIE BRZMI CO TERAZ MAM ZROBIĆ W TAKIEJ SYTUACJI?
WYGASIĆ TĄ DECYZJĘ I ZROBIĆ ZWROT>

-
- Stażysta
- Zajmuję się: praca
- Kontakt:
A BYM MUSIAŁA PISAĆ DO ZARZĄDCY LOKALU ZEBY ZWRÓCIŁ PIENIĄDZE I WTEDY PRZEKAŻE JUŻ CAŁOŚC NA WŁAŚCICIELA MIESZKANIA???
-
- VIP
- Kontakt:
nie rozumiem...wnioskodawca wynajmował mieszkanie od własciciela ...dodatek był wyplacany na konto zarzadcy...czyli gdzie...spółdzielnia dajmy na to. Zarządca jest ten sam...konto zarzadcy tez...mieszkanie nie zmieniło się...to po co ma Ci zarzadca zwracac jesli decyzji nie uchylaszoliwia123456 pisze: 12 paź 2021, 12:53 A BYM MUSIAŁA PISAĆ DO ZARZĄDCY LOKALU ZEBY ZWRÓCIŁ PIENIĄDZE I WTEDY PRZEKAŻE JUŻ CAŁOŚC NA WŁAŚCICIELA MIESZKANIA???

-
- VIP
- Kontakt:
aaaa....właściciel mieszkania nie musi miec wyplacanego dodatku na swoje konto...bo zarzadcy jesli to oni potwierdzili wniosek może być wypłacany dodatek mieszkaniowy. W ustawie jest zapis zarządcy albo innej osobie ...inna osobą był poprzedni właściciel lokalu bo wnioskodawca wynajmowal ten lokal...natomiast jest teraz właścicielem lokalu i dodatek jest wypłacany zarzadcy domu.Uffff troche nagmatwałam chybaoliwia123456 pisze: 12 paź 2021, 12:53 A BYM MUSIAŁA PISAĆ DO ZARZĄDCY LOKALU ZEBY ZWRÓCIŁ PIENIĄDZE I WTEDY PRZEKAŻE JUŻ CAŁOŚC NA WŁAŚCICIELA MIESZKANIA???

Oprócz ZWROT DODATKU - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Opiekun prawny w DPS
składki z urzędu pracy
Jeszcze raz decyzje z mocą wsteczną
Umowa najmu
Dodatek wstecz, a zaległości?
Nadpłata za wodę
Należy się dodatek?
DOKUMENT
świadczenie rehabilitacyjne
wszczęcie postępowania
Świadczenie dla rodziny zastępczej.