zwrot dotacji-instytucja kultury

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~mk

zwrot dotacji-instytucja kultury

Post autor: ~mk »

czy wyliczając niewykorzytsną dotację podmiotową do zwrotu, do wydatków z tejże dotacji zaliczacie koszty przelewu faktur finansowanych z dotacji biblioteki narodowej?

czy tez koszty prowizji za te przelewy pokrywacie ze środków własnych?
~tomek

Re: zwrot dotacji-instytucja kultury

Post autor: ~tomek »

liczę z dotacji- nikt tak drobiazgowo nie będzie tego oglądał
~mk

a czy prowadzisz wyodrębnioną księgowośc dla operacji zw. z doatcją BN?
~bet

Post autor: ~bet »

tak prowadzę
~tomek

trzeba- taki jest zapis w umowie z B.Narodową
~mk

ja się zastanawiam czy liczyć prowizje jako wydatkowaną ze środków dotacji organizatora, skoro do BN oddałam odsetki pomniejszone o koszty prowizji.
~tomek

u mnie § 6 pkt 5 umowy: \" Zleceniobiorca przekaże środki wynikajace z różnicy odsetek bankowych naliczonych przez bank od dofinansowania przekazanego przez zleceniodawcę a kwotą prowizji pobranej przez bank od operacji finansowych na tych środkach. Więc do wysokości prowizji księgujesz jako płatne z tych środków dotacji powiekszonych o odsetki a reszte zwracasz
~tomek

a reszte prowizji wliczył bym w koszty z dotacji
~mk

a jesli np. odsetki do srodków BN mam 5 zł a koszty prowizji 2zł - to zwracam na konto BN 3 zł.

w takim razie to 2 zł prowizji nie uwzgledniam w wydatkach z dotacji organizatora?
ODPOWIEDZ