zwrot kwoty dofinansowania - moduł ii
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: zwrot kwoty dofinansowania - moduł ii
Są uczelnie, gdzie nie ma typowej sesji i egzamin lub zaliczenie jest zaraz po skończonych zajęciach. Znam przypadek gdzie egzamin był już w połowie listopada, a pozostałe zajęcia trwały prawie do końca lutego, więc w tym przypadku ciężko byłoby wypłacić na podstawie zaliczonego egzaminu.
-
- Referent
- Zajmuję się: PFRON
- Kontakt:
Mixi pisze:Czy studentka przyniosła cokolwiek na piśmie? Jeśli nie, to raczej dałabym sobie spokój z wypłata dodatku, zgodnie z wyjaśnieniami.
Jeśli coś przyniosła (info o kilku zdanych egzaminach) to niech dyrektor podejmie sobie sam decyzje czy wypłacić. W każdym razie do akt sprawy radzę dołączyć te wyjaśnienia z PFROnu.
My to dostaliśmy od naszego oddziału na email.
Mamy tylko kartę przebiegu studiów wydrukowaną przez studentkę z programu USOS, ale na niej nie ma dat uzyskania ocen (dwie pozytywne, reszta dwóje). Jakieś oceny ma ale jak uznać że to są oceny uzyskane w trakcie sesji?
I kolejne pytanie które mi się nasunęło: czy można wogóle wypłacić dodatek po tym jak beneficjent w marcu stracił status studenta? W tej chwili chyba nie spełnia podstawowego warunku udziału w programie? Jak myślicie?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: st referent
- Kontakt:
Mam podobną sytuację ze studentką, której wypłaciliśmy I transzę, tj. czesne. Studentka nie dostarczyła żadnego zaświadczenia z uczelni (tj. że zaliczyła semestr, uczęszczała na zajęcia itp. ).Napisałam do niej pismo (m.in. że nie dostarczyła zaświadczenia, pomimo upływu terminu zawartego w umowie).Studentka poinformowała, że dostarczy zaśw. i do dnia dzisiejszego nie dostarczyła. Teraz nawet nie odbiera tel. Nie wiem co dalej i jak teraz rozliczyć sprawozdanie. Może ktoś ma podobną sytuację

-
- Referent
- Zajmuję się: AS, DPS, ŚDS
- Kontakt:
A nie możesz napisać do niej pismo, informujące, że w związku z niedostarczeniem dokumentów rozliczeniowych, kwota dodatku nie może zostać wypłacona ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Aktywny Samorząd
- Kontakt:
Też miałam taką sytuację i wysłaliśmy do studenta pismem poleconym informację, że w związku że nie dostarczył zaświadczenia w wyznaczonym terminie dodatek nie zostanie wypłacony.
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
sesja trwała do 11.02, skreślona została po sesji, jeśli dostarczy Ci obiegówkę z wykazem egzaminów lub indeks, gdzie będzie miała choć jeden wpis pozytywny lub negatywny za egzamin, to znaczy, że została dopuszczona do sesji, a ten fakt świadczy o tym, że chodziła na studia zgodnie z planem - i wtedy ja bym wypłacił dodatek
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A co w przypadku o którym pisałem powyżej:Tomasz1981 pisze:sesja trwała do 11.02, skreślona została po sesji, jeśli dostarczy Ci obiegówkę z wykazem egzaminów lub indeks, gdzie będzie miała choć jeden wpis pozytywny lub negatywny za egzamin, to znaczy, że została dopuszczona do sesji, a ten fakt świadczy o tym, że chodziła na studia zgodnie z planem - i wtedy ja bym wypłacił dodatek
"Są uczelnie, gdzie nie ma typowej sesji i egzamin lub zaliczenie jest zaraz po skończonych zajęciach. Znam przypadek gdzie egzamin był już w połowie listopada, a pozostałe zajęcia trwały prawie do końca lutego, więc w tym przypadku ciężko byłoby wypłacić na podstawie zaliczonego egzaminu."
Oprócz zwrot kwoty dofinansowania - moduł ii - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
dofinansowanie do naprawy wózka
Zaświadczenie z uczelni o kontynuowaniu nauki
Aktywny Samorząd Obszar B Zadanie 1 - kilka pytań od nowicuj
Życzenia ................................
Sprawdzenie aktywny samorząd do 15 kwietnia
wykorzystane mniej niż 90% środków
Indywidualny tok nauczania na studiach
dodatek za dojazdy - Aktywny Samorząd
Stypendium a dofinansowanie w M II
Moduł II aktywny samorząd daty zalacznikow
roczna szkoła w Zakładzie Doskonalenia Zawodowego
dofinansowanie w AS a likwidacja barier w komunikowaniu się
Podpis na fakturze składanej do rozliczenia czesnego
AS Dodatek czy proporcjonalnie
refundacja kosztów opłaty za porzedni semestr
wzór pisma zwrot weksla in blanco