zwrot np-brak wpłaty Elmer,Ewalu kb podpoweiedzcie. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 08 lut 2017, 11:59

Babka ma np ni ciorta nie można sie z nią dogadać na wpłate ,żeby dec. wydac w dniu wpłaty w urzędzie( z aktualnymi odsetkami). Jak wy robicie w takich sytuacjach, jezeli wiecie że ktoś nie wpłaci( pewnie bedzie tytuł
) Ale jak naliczacie odsetki i ile dajecie na wpłate. U nas w księgowości dziewczyny chca decyzję z odsetkami na dzień wpłaty ale co w przypadku jak ktoś nie wpłaca, alnbo inaczej skad mam widzieć kiedy decyzje odbierze i ewentalnie wpłaci zwrot+odsetki.Program liczy odsetki na dzień wydanej decyzji. Jak u was wygladaja takie decyzje i cała ta cholerna procedura.Proszę podzielcie się może jakis wzór bardzo ładnie proszę.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2017, 12:05

ja odsetki wyliczam na dzien wydania decyzji i dodaje ze od nastepnego dnia do dnia wplaty beda naliczane odsetki w wyxs. xxx za kazdy dzień...panie w ksiegowosci chyba moga sobiedodac te kwoty:) a nawet gdyby nie bylo okreslone ile za dzien tylko ze w ogole to chyba wiedza ile jest nienaleznych i powinny umiec wyliczyc sobie te odsetki od nastepnego dnia po wydaniu decyzji do dnia splaty..wydajac decyzje nie da sie okreslic dokladnie odsetek na dzien wplaty jesli nie wiesz kiedy strona je wplaci i czy w ogole...no chyba ze robisz potracenie z biezacych swiadczen - wtedy jestes w stanie to wyliczyc i w decyzji okreslic
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2017, 12:44

Kb dzięki, bardzo potrzebowałam takiego potwierdzenia i rady i zawsze z tymi zwrotami mam problem bo one upierają sie przy swoim. Nie ma problemu jak ktoś wpłaca ale sa i tacy co nie wpłacaja!!!
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x