Zwrot NP - kombinacja alpejska :(

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Zwrot NP - kombinacja alpejska :(

Post autor: Bazyl »

Ostatecznie robię tak: 135+124+124+95+5,75+5,75 = 489,50 zł. Tyle należnych. Przekroczenie - 55,25 zł, czyli do wypłaty byłoby 434,25 zł. Wypłaciliśmy 616,00 zł, czyli do zwrotu 181,75 zł. I to proporcjonalnie muszę powyliczać od każdego z wypłaconych w marcu świadczeń?
PS. Próbowałem zrobić roboczą decyzję z wniosku, ale niestety nie udało mi się. Macie może jakiś patent na to?
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

ja nie mam sygnity, robie normalna decyzje o nienależnie pobranych - w lącznej kwocie, potem rejestruję nienaleznie pobrane przypisując proprcjonalnie nienależne do każdego świadczenia ( biore wydruk świadczeń naleznych za marzec po przeliczeniu w zł za zł, odejmuje to co przysługiwało od tego co wypłaciłam od kazdego swiadczenia, jesli przysługiwał dodatek z tytułu rrs to odejmuję jego kwote tez od wypłaconego zasiłku rodzinnego (nie byl wyplacony w zadnej kwocie przy pelnych świadczeniach, więc nienależne z tytułu zasilku rodzinnego pomniejszam o te kwote )
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Bazyl »

kb pisze: 13 paź 2020, 8:44 (...)biore wydruk świadczeń naleznych za marzec po przeliczeniu w zł za zł
No właśnie ja nie mogę dojść jak w Sygnity można by w prosty sposób zrobić taki wydruk, z którego wynikałoby wyliczenie kwot złot za złot dla przekroczenia, o którym mówimy. Może ktoś pracujący w ŚR Sygnity ma taki patent, to byłbym wdzięczny za podzielenie się :) Póki co, matematycznie policzyłem proporcje i tak też zrobiłem zwroty w systemie.
ODPOWIEDZ