zwrot podatku - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 01 wrz 2021, 14:05

Cześć,
Jakiś czas temu wystąpiłam z zapytaniem do Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej o to czy zwrot podatku (nie ulga na dziecko!) ) powinien być wliczany do dochodu w sprawie ustalania uprawnienia do dodatku mieszkaniowego. Dzisiaj przyszła odpowiedź - wliczać.
Załączniki
Interpretacja z Ministerstwa 2 str.jpg
Interpretacja z Ministerstwa 1 str.jpg
MamboM
Praktykant
Od: 13 lip 2021, 14:00
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.

Napisano: 01 wrz 2021, 14:35

MamboM pisze:
01 wrz 2021, 14:05
Cześć,
Jakiś czas temu wystąpiłam z zapytaniem do Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej o to czy zwrot podatku (nie ulga na dziecko!) ) powinien być wliczany do dochodu w sprawie ustalania uprawnienia do dodatku mieszkaniowego. Dzisiaj przyszła odpowiedź - wliczać.
a niby zwrot podatku dlaczego mial byc liczony do dochodu jezeli teraz podatek od dochodu odejmujemy... :?
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Napisano: 01 wrz 2021, 14:48

Pytaj w Ministerstwie :) Ja zapytałam, gdyż sugerowałam się, że skoro ulge na dzieci liczymy to jak jest ze zwrotem podatku. Odpisali w taki sposób :?
MamboM
Praktykant
Od: 13 lip 2021, 14:00
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe, dodatki energetyczne, stypendia szkolne, zasiłki szkolne.

Napisano: 02 wrz 2021, 8:18

MamboM pisze:
01 wrz 2021, 14:48
Pytaj w Ministerstwie :) Ja zapytałam, gdyż sugerowałam się, że skoro ulge na dzieci liczymy to jak jest ze zwrotem podatku. Odpisali w taki sposób :?
ale ulga prorodzinna to troche co innego niz zwrot podatku...po co wiec wypytywac i kombinowac :) napisali ze wliczac do dochodu i tyle...wliczamy :) a podatek odejmujemy od dochodu teraz...wiec podatku nie dodajemy do dochodu
c) inne dochody niepodlegające opodatkowaniu na podstawie przepisów o podatku dochodowym od osób fizycznych:
□ kwoty otrzymane na podstawie art. 27f ust. 8-10 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych...to jest jeden z dochodów (Art. 27f. [Ulga na dzieci; ulga prorodzinna])
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x