Hej,
Czy od 1 lipca br do dochodu wliczać będziemy zwrot podatku?
ogólnie podatku teraz do dochodu wcale nie liczymy...przy wynagrodzeniu jest przeciez przychód minus zus minus koszty uzyskania minus skladki zdrowotne i minus podatek...wydaje mi sie wiec,ze jezeli tu odejmujemy to i zwrot podatku nie jest dochodem....hmmmMamboM pisze: ↑14 lip 2021, 9:17Nie miałam na myśli ulgi na dzieci. Ulga na dzieci to wiem, że trzeba liczyć i będę pytać delikwentów czy czasem coś takiego się nie pojawiło w ich dochodach w ciągu ostatnich 3 miesięcy.
Chodziło mi o zwrot podatku (nadpłata). Emerytka otrzymała zwrot podatku w wysokości 90 zł w kwietniu i nie wiem właśnie czy "po nowemu" powinnam to wliczać.
nie liczyszMamboM pisze: ↑14 lip 2021, 9:17Nie miałam na myśli ulgi na dzieci. Ulga na dzieci to wiem, że trzeba liczyć i będę pytać delikwentów czy czasem coś takiego się nie pojawiło w ich dochodach w ciągu ostatnich 3 miesięcy.
Chodziło mi o zwrot podatku (nadpłata). Emerytka otrzymała zwrot podatku w wysokości 90 zł w kwietniu i nie wiem właśnie czy "po nowemu" powinnam to wliczać.