zwrot prawa jazdy

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
mmr

zwrot prawa jazdy

Post autor: mmr »

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę wystąpić o zwrot prawa jazdy dłużnika alimentacyjnego jeśli prawo jazdy zostało zatrzymane wyrokiem sądu, a nie ma mój wniosek. Jakie warunki musi spełnić dłużnik, aby taki zwrot nastąpił. Ja jestem OWD sprawa dotyczy roku 2012.
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: zwrot prawa jazdy

Post autor: eMGie »

zatrzymanego przez inny organ nie możesz Ty oddać. A wystąpiłeś z wnioskiem o zatrzymanie i napisali Ci że już jest zatrzymane ? Tak ?
Zwrot żeby nastąpił masz napisane w ustawie - 6 m-cy i wywiad lub rejestracja w UP, ale nie zwrot na to jak napisałeś że zatrzymane wyrokiem sądu czyli pewnie za alkohol albo inne przestępstwo.
W praktyce jak ustąpią tamte przesłanki to Starostwo zapyta Cię czy twój wniosek jest nadal zasadny. Natomiast w przypadku gdy dłużnik na kolejne postępowania nie zgłasza się nadal występowałbym z wnioskiem o zatrzymanie.
mmr

Post autor: mmr »

Wierzycielka zawiesiła postępowanie egzekucyjne u Komornika w roku 2013. Czyli teraz dłużnik powinien do mnie wystąpić z wnioskiem o zwrot prawa jazdy i zgłosić się na wywiad. Od komornika powinniśmy uzyskać informacje czy dłużnik alimentacyjny ma jakieś zaległości? Czy dobrze myślę.
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: eMGie »

zostawiłbym to ponieważ nie zatrzymali prawa jazdy na twój wniosek, jeżeli zgodnie z wyrokiem sądu skończy okres zatrzymania prawa jazdy to starostwo powinno wystąpić do Ciebie z zapytaniem czy czy Twój wniosek jest nadal zasadny, jeżeli nie wystąpią to nie jest Twój problem ponieważ nie zatrzymane jest na wniosek Twojego OWW.
Rozumiem że pomimo zatrzymania PJ na wniosek sądu, nie ma decyzji o zatrzymaniu PJ na wniosek OWW ?
kalina

Post autor: kalina »

słuchajcie, może miał ktoś taki przypadek ??? przyszedł do Mnie dłużnik, w 2012 roku miał zatrzymane prawo jazdy, zatrzymane było ponieważ nie zarejestrował się w PUP, obecnie pracuje już od kilku miesięcy i ma umowę do końca 2016 r. ma potrącenia i będzie 50% , wystarczy że przedstawił mi umowę o pracę i zaświadczenie komornika że jest więcej niż 50% zasądzonych alimentów ???
ODPOWIEDZ